Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Student Agency omezí spoje z Brna do Ostravy a do Českých Budějovic

Dopravce Student Agency, který provozuje autobusy pod značkou RegioJet, zruší od 3. září na lince z Brna do Ostravy dva spoje. Jako důvod uvedl v informačním e-mailu pro zákazníky nedostatečnou obsazenost spojů. Na lince z Brna do Českých Budějovic zruší jeden spoj. V Praze na dvou linkách opouští centrální autobusové nádraží na Florenci, které bývá při dopravních zácpách v centru Prahy hůře dostupné a autobusy nabírají zpoždění. Místo toho bude jezdit ze Zličína či z Hradčanské.

Až dosud dopravce jezdil do Ostravy se sedmi spoji, od nového školního roku jich bude pět. Do Olomouce jich pojede místo 11 také o dva méně. Na lince do Olomouce je silná konkurence, autobusy zde provozuje Arriva Morava, poměrně nově FlixBus a také Leo Express. Stejní dopravci jezdí i do Ostravy, ti však na rozdíl od firmy Radima Jančury neobsluhují Frýdek-Místek, Nový Jičín a Příbor. „Cestující mezi Brnem a Ostravou také využívají v Olomouci přestup na vlak, což je rychlejší a cenově výhodnější varianta," uvedl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Zrušením jednoho spoje z Brna do Českých Budějovic zaniká jediný, který spojoval Brno s Humpolcem, zároveň zaniká odpolední spojení Brna s Pelhřimovem a Táborem.

„Změny souvisí jednak s vývojem poptávky na linkách, jednak s každoročním přechodem mezi letní a zimní sezonou. Tak, jako jsme v minulých týdnech zahájili provoz na nových linkách, tak čas od času na některých linkách počty spojů přizpůsobujeme nižší poptávce," řekl Ondrůj.

Spoje, které vyjíždějí z Prahy do Klatov, už nebudou jezdit z Florence, ale ze Zličína. Autobusy do Plzně už s jedinou výjimkou za den z tohoto autobusového nádraží jezdí. Do severních Čech, tedy do Mostu, Chomutova či Loun, se bude jezdit pouze ze zastávky u stanice metra Hradčanská. Podobně jezdí například z Černého Mostu do Liberce a Hradce Králové či z autobusového nádraží Na Knížecí na Smíchově do jižních Čech.

Dopravce bude také pokračovat na některých linkách v konceptu low cost, kdy dopředu avizuje, že v autobuse není přítomný steward. Stejně jako řada dalších zaměstnavatelů se Student Agency potýká s nedostatkem personálu.

Foto Průvodce Brnem | Zdroj ČTK

Štítky Brno, Ostrava, České Budějovice, Praha, autobusové nádraží, Zličín, RegioJet, Florenc, Olomouc, Arriva Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Student Agency omezí spoje z Brna do Ostravy a do Českých Budějovic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.