Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno opraví křižovatku u Semilassa. Rekonstrukce vyjde na sedmdesát pět milionů

Brno chce zrekonstruovat křižovatku u kulturního objektu Semilasso. Odhadované náklady jsou 75 milionů korun. Práce se uskuteční příští rok. Podle primátorova náměstka Matěje Hollana (Žít Brno) se v místě schází městská hromadná doprava s individuální dopravou a chodci. Křižovatka má být po rekonstrukci bezpečnější a zastávky MHD dostupnější.

Radní v úterý schválili investiční záměr na rekonstrukci Palackého třídy v úseku od křižovatek s ulicemi Metodějova až po Havlišovu. Ve vymezeném prostoru se Palackého třída křižuje s Kosmovou ulicí. Místem jezdí tramvaje, trolejbusy, auta a chodí tam mnoho lidí.

Investice počítá s rekonstrukcí tramvajové trati, vybudováním nástupišť, s úpravou světelné signalizace a veřejného osvětlení, výměnou příslušných kabelových vedení i s rekonstrukcí vozovek a chodníků. „Cílem je navrhnout kvalitní uliční prostor a uspořádání tramvajových a autobusových zastávek. Chceme tím zajistit větší bezpečnost chodců, zvýšit atraktivitu lokality a vybudovat nové tramvajové zastávky, které bude možné využít i pro autobusovou hromadnou dopravu. Záměr respektuje význam kulturního objektu Semilassa," uvedl Hollan.

Mezi jednotlivá navrhovaná technická řešení patří například zrušení současného nástupního ostrůvku v prostoru před Semilassem. Přesune se za křižovatku ve směru jízdy. Další věcí je navržení komunikace před Semilassem tak, aby zahrnovala samostatný pruh pro vozidla směrem na Řečkovice a ve druhém směru do města se postupně sloučil jízdní pruh pro vozidla s tramvajemi. Práce mají rozšířit chodník před Semilassem minimálně na šest metrů, upravit nástupní ostrůvky v Kosmově ulici tak, aby přes ně vedl přechod pro chodce, dále má být zajištěn vjezd zásobování do dvoru Semilassa, navrženo bude přeložení trakčních kabelů, kabelů veřejného osvětlení a podobně.

Foto Google Maps | Zdroj ČTK

Štítky Brno, rekonstrukce, Matěj Hollan, Semilasso, Žít Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno opraví křižovatku u Semilassa. Rekonstrukce vyjde na sedmdesát pět milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.