Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kokainem a amfetaminy sjetý mladík v bavoráku smetl motorku, dva těžce zranění

Ukázkový případ nezodpovědnosti a nebezpečné jízdy předvedl mladý dvaadvacetiletý řidič na Hodnonínsku. Kvůli nesmyslně riskantní jízdě, při které byl navíc sjetý tvrdými drogami, skončil idva lidé s těžkými zraněními v nemocnici.

V pondělí před devátou hodinou večerní se na silnici I/55 mezi obcemi Rohatec a Petrov stala vážná dopravní nehoda. Dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla BMW jel směrem na Petrov. Nerespektoval vodorovné dopravní značení plná čára souvislá a na mostu přes řeku Moravu začal ve vysoké rychlosti předjíždět před sebou jedoucí auto.

Když v protisměru spatřil jiné přijíždějící vozidlo, strhl řízení vpravo a začal se zařazovat před předjížděné auto. Při tomto manévru si ale najednou všiml před ním jedoucího motocyklu Honda a začal intenzivně brzdit, dostal smyk a levou přední částí vozidla auta  do zadní části motocyklu.

Motorkáž se spolujezdkyní utrpěli při pádu těžká zranění motocyklisty. Oba řidiči se podrobili dechovým zkouškám, které byly negativní. Řidič BMW měl ale následně pozitivní test na drogy, který vykázal přítomnost látek amfetaminy a cocain v jeho těle. Na místě mu tak policisté sebrali řidičák. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví z nedbalosti a Ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Zdroj: PČR

Štítky úraz, BMW, drogy, Honda, řeka Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kokainem a amfetaminy sjetý mladík v bavoráku smetl motorku, dva těžce zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.