Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Série nehod zablokovala v neděli dálnici D1. Při jedné hořelo auto

Několik dopravních nehod v neděli výrazně zkomplikovalo provoz na D1. Nejdřív kolem poledne havarovala dva osobní auta a jedno nákladní ve zúženém úseku, čímž zastavila dopravu víc než na hodinu. Situaci pak zkomplikovala ještě další nehoda, a to přímo u sjezdu z dálnice na Rousínov. Večer se poté opět u Rousínova střetly dva osobáky, přičemž jeden z nich začal hořet. Na místě byli čtyři zranění.

Provoz na dálnici D1 na 210. kilometru ve směru na Brno a dále na Prahu zablokovala v neděli po poledni srážka dvou osobních a jednoho nákladního auta. Kvůli nehodě se tvořila několikakilometrová stojící kolona. Kolem 13:00 se kolona začala pomalu rozjíždět, podobná situace byla na stejném místě i v pátek.

Podle přehledu hasičských zásahů si první nedělní nehoda vyžádala jedno zranění, nemělo by však být vážné. Řidiči sjížděli z dálnice na exitu Rousínov, kde se ovšem ve 12:35 stala další nehoda, a poté těsně před místem havárie na exitu Holubice.

Šest hodin poté další střet, tentokrát začalo jedno z aut hořet

Tři jednotky hasičů řešily nehodu na D1 u Rousínova. Dálnice byla ve směru z Vyškova na Brno uzavřena. Na místě byli čtyři zranění. Řidiči ohlásili nehodu na tísňovou linku o půl sedmé. O několik málo minut později volali lidé, že jedno z vozidel začíná hořet. První jednotka hasičů dorazila na místo v 18.40hod. Požár uhasili ještě před jejich příjezdem svědci nehody, pomocí přenosného hasicího přístroje.

Hasiči zabezpečili místo nehody a vozidlo po požáru ochladili. Zraněným poskytli první pomoc a uzavřeli dálnici, aby mohl přistát vrtulník letecké záchranné služby. Čtyři zraněné ošetřila záchranná služba a odvezla je do nemocnic. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a částečně uklidili silnici.Dálnice byla uzavřena ve směru z Vyškova na Brno až do půl deváté.

Od středy je doprava mezi 204. a 211. kilometrem svedena ve směru na Prahu do jednoho jízdního pruhu. V pracovních dnech auta stojí desítky minut v kolonách, kolabují i objízdné trasy. Policie už v pátek doporučila řidičům, aby zvolili jinou cestu. Pokud cestují mezi Prahou a Ostravou, mají jet přes Hradec Králové a Olomouc.

Zdroj: HZS JMK, ČTK
 

Štítky havárie, dálnice, Rousínov, Dálnice D1, Praha, Brno, Vyškov, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série nehod zablokovala v neděli dálnici D1. Při jedné hořelo auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.