Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravu na D1 u Brna komplikuje omezení, tvoří se dlouhé kolony

Provoz na D1 u 210. kilometru ve směru od Ostravy na Brno komplikuje od ranních hodin oprava dálnice, jezdí se jen jedním pruhem. Vytvořila asi šestikilometrová kolona, ucpaná je i objízdná trasa po souběžné silnici přes Rousínov. Hlášený je kolaps dopravy kolem křižovatky na Bedřichovické.

Oprava D1 u Brna mezi 204. a 210. kilometrem směrem do Prahy se dostala do nejkritičtější fáze, na Brno se kvůli pokládce nového povrchu v celém jízdním pásu přejíždí do protisměrného pásu a jezdí se jen jedním pruhem. Pomalu jedoucí kolona dosáhla zhruba k Rousínovu, tedy k exitu 216. Ucpaná je i objízdná trasa po takzvané staré silnici přes Rousínov. Řidiči si postojí především před kruhovým objezdem u Bedřichovic.

„Hlásili nám kolaps dopravy na křižovatce Krejčího a Bedřichovické ulice, na místo jsme poslali dopravní hlídku," uvedla mluvčí policie Andrea Cejnková.

Řidiči si tradičně postojí také u kruhového objezdu u Slatiny. Na zdržení se musí automobilisté připravit i ze směru od Šlapanic do Slatiny. Možností, jak se koloně na D1 vyhnout, je sjet u Rousínova směrem na Slavkov u Brna a přes Křenovice a další obce pokračovat na D2 a dál do Brna.

Kvůli uzavírce není možné sjet z D1 na odpočívadlo Rohlenka, zavřený je i nájezd na dálnici na 210. kilometru směrem do Prahy.

Provoz se do dvou zúžených pruhů v každém směru opět vrátí po 23. červnu. Oprava bude kompletně hotová 30. července. Definitivně tak skončí omezení mezi Brnem a Vyškovem, která začala v roce 2012. Od té doby silničáři
opravili dálnici mezi 194. a 230. kilometrem v obou směrech.

Zdroj: ČTK

Štítky Dálnice D1, Brno, Rousínov, dálnice, Ostrava, Praha, Slatina, Šlapanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na D1 u Brna komplikuje omezení, tvoří se dlouhé kolony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.