Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dopravní podnik letos koupí deset nových mikrobusů

Brněnský dopravní podnik letos ve druhé polovině roku koupí dalších deset mikrobusů, maximální cena má být 38 milionů korun. Chce je ve větší míře použít na linky či jen spoje v časech, v nichž je poptávka cestujících nižší. Náklady na provoz jsou logicky nižší než u klasického autobusu, nižší je i pořizovací cena.

Dosud má dopravní podnik 14 minibusů. Čtyři jsou značky Mave-Fiat a deset značky Stratos. „Zkušenosti s nimi jsou velmi dobré. Nasazujeme je například na sezonní turistickou linku na hrad Špilberk nebo na linku 68 k hotelu Myslivna, občas i na linku 64," uvedla mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová. Minibusy jezdí například večer také na lince 46 na Lesnou či na lince 43 do Soběšic.

Jeden z nových minibusů nebude určený pro MHD, ale pro zájezdovou dopravu. Bude mít zařízení pro připojení vozíku, bude tedy možné převážet i kola.

Mimo to plánuje dopravní podnik letos nakoupit i klasické velké autobusy na plyn. Kloubových bude 44, krátkých bude 16 a poprvé budou mít v Brně klimatizaci.

Zdroj: ČTK
  

Štítky dopravní společnost, Dopravní podnik města Brna, Špilberk, Soběšice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik letos koupí deset nových mikrobusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.