Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezi Břeclaví a Mikulovem nebudou jezdit tři měsíce vlaky

Cestující mezi Břeclaví a Mikulovem budou od soboty až do konce června jezdit náhradními autobusy, protože se bude modernizovat trať. Vyplývá to z informací na webu Českých drah. Vlaky pojedou podle výlukového jízdního řádu. Správa železniční dopravní cesty bude modernizovat úsek Boří les - Valtice, aby se po něm mohlo jezdit až 120 kilometrů za hodinu.

Některé autobusy pojedou s několikaminutovou odchylkou od běžného jízdního řádu. Lidé si mohou najít jízdní řád svého vlaku přímo na webu Českých drah. Z Břeclavi budou autobusy odjíždět z autobusového nádraží ze stanoviště 12. Zastávka Boří les se přesune na autobusovou zastávku u kostela v Poštorné, zastávka Valtice město na autobusovou stanici ve Valticích a v Sedlci u Mikulova se bude stavět na zastávkách na sídlišti a u pošty. Ve Valticích a v Mikulově zajedou autobusy k nádraží.

Od 14. dubna, tedy od Velkého pátku, bude v provozu také cykloturistický vlak Expres Pálava - Podyjí, který kvůli výluce pojede v trase Brno - Moravský Krumlov - Hrušovany nad Jevišovkou - Mikulov. Po ukončení výluky bude jezdit standardně z Brna do Břeclavi, Mikulova, Znojma a Šatova.

Železničáři opraví trať a také zastávku a stanici ve Valticích, kam bude bezbariérový příchod. V příštím roce mají práce pokračovat dále do Mikulova, kde se bude modernizovat stanice, a v Sedlci vznikne místo zastávky stanice pro křižování vlaků. Stavba za 700 milionů korun zvýší rychlost vlaků a bezpečnost.

Zdroj: ČTK
Foto: Doxa-celak Blog

Štítky Břeclav, Mikulov, Valtice, jízdní řád, České dráhy, Boří les, Sedlec, Velký pátek, Brno, Poštorná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Břeclaví a Mikulovem nebudou jezdit tři měsíce vlaky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.