Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno za pětadvacet milionů upraví nebezpečnou křižovatku nedaleko přehrady

Brno chystá za 25 milionů korun úpravy křižovatky nedaleko přehrady a Masarykova okruhu. Je nebezpečná, v minulosti se na ní staly smrtelné nehody, řekl dnes novinářům. Křížení silnic číslo III/3844 Stará dálnice a III/3842 Kohoutovická-Žebětínská dostane semafory, na kterých budou mít přednost vozidla MHD, a naplánovány jsou i další úpravy.

Radní dnes schválili smlouvu o spolupráci s městskou společností Brněnské komunikace a Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje, kterou zřizuje kraj, takže se obě firmy budou na upravách křižovatky podílet. Účelem stavby je zvýšit bezpečnost křižovatky i plynulost dopravy. „Nyní totiž křižovatka komplikuje městskou hromadnou dopravu, a to jak na přejezdu z Kohoutovic do Žebětína, tak i v opačném směru," řekl primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO).

Podle něj budou mít po stavebních úpravách vozidla MHD přednost. „Práce kromě osazení semaforů zahrnují stavební úpravy, dále úpravy dopravního značení svislého i vodorovného a nejkomplikovanější bude přivedení silového kabelu elektrické energie, který musíme přivést až z poslední křižovatky v Bystrci," doplnil Mrázek. Dodal, že v budoucnu by měla mít křižovatka i kamerový dohled.

Práce by měly být hotové příští rok. „Nyní dokončujeme projektovou dokumentaci. Až bude dokončena, začneme soutěžit zhotovitele. Chceme tuto akci kofinancovat z evropských zdrojů. Mohli bychom získat částku v řádu jednotek milionů korun," řekl Mrázek.

Primátor Petr Vokřál (ANO) uvedl, že v budoucnu by přivedený kabel elektrické energie mohl sloužit k tomu, aby se na komunikaci udělalo osvětlení. „Když se koná Grand Prix nebo ohňostroje, stává se z ní odstavné parkoviště. Bývá to tam pak problematické. To ale nyní není součástí projektu, nabízí se to k dalšímu jednání," dodal.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, městská hromadná doprava, Richard Mrázek, Masarykův okruh, ANO 2011, Brněnské komunikace a.s., Jihomoravský kraj, Petr Vokřál, Grand Prix, Žebětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír JIRMUS

Konečně, už těch mrtvých a havárek bylo dost...

Středa, 29. března 2017, 12:08Odpovědět

Brno za pětadvacet milionů upraví nebezpečnou křižovatku nedaleko přehrady  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.