Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič na D2 vysypal jednadvacet tun nákladu, ničeho si nevšiml a šel spát. Ráno nadýchal tři promile

Neuvěřitelný kousek se povedl osmatřicetiletému řidiči kamionu, jež vedl náklad jednadvaceti tun betonových panelů. Kvůli slabému upevnění nákladu panely po cestě ztratil, přitom způsobil nehodu tří aut. Přesto kamion zaparkoval a šel spokojeně spát. Ráno policistům nadýchal tři promile.

Poslední lednový den v krajně nepříznivém počasí vyrazil k Brnu a dále po dálnici D2 osmatřicetiletý řidič modrého kamionu MAN se stříbrným návěsem.  Na ložné ploše měl 14 betonových stropních panelů připevněných pouze 4 kurtnami. Jízdu ve sněžení nakonec nezvládl, na dálnici D2 se mu po desáté večerní mezi 7 a 16 kilometrem  podařilo vysypat celý jednadvacetitunový náklad.

Řidič si nevšiml ztráty nákladu a ani 3 dopravních nehod, které způsobil. Při nich byl naštěstí zraněn pouze jeden člověk.  Zatímco dálnice musela být do odstranění betonových panelů uzavřena, řidič sjel z dálnice a za Hustopečemi zastavil.  Zběžně prohlédl soupravu, přičemž si prý pamatoval jen kontakt se svodidly a šel spát. Až ve středu ráno pak zjistil, že mu chybí náklad a tak celou záležitost po radě dispečera oznámil na linku 158.

Přivolaná hlídka hned poté, co řidič otevřel dveře, věděla, že s mužem nebude jednoduché pořízení. Při dechové zkoušce nadýchal téměř tři promile. „Případ je v tuto chvíli kvalifikován jako obecné ohrožení z nedbalosti. Policisté na lince 158 uvítají svědectví k jízdě kamionu a případně k chování řidiče na trase," uvedl na policejním webu mluvčí Pavel Šváb.

Zdroj: PČR

Štítky Dálnice D2, dálnice, Brno, Pavel Šváb, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič na D2 vysypal jednadvacet tun nákladu, ničeho si nevšiml a šel spát. Ráno nadýchal tři promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.