Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Devatenáctiletý mladík ve čtvrtek vstoupil pod jedoucí vlak, od začátku roku jde o pátou smrt na kolejích

V Brně v úseku trati mezi Židenicemi a Královým Polem usmrtil ve čtvrtek odpoledne vlak devatenáctiletého muže, pravděpodobně šlo o sebevraždu. Hasiči z vlaku pomohli evakuovat asi 150 cestujících. Provoz na trati byl přerušený do 17:00, omezení se dotklo dvacítky především osobních vlaků.

Nehoda se stala kolem 14:30, rychlík jel z Brna do Prahy. „Muž vstoupil podle výpovědi strojvůdce do kolejiště těsně před vlakem, na místě zemřel," uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Ve vlaku podle hasičů cestovalo asi 150 lidí, které pomohli evakuovat. „Neštěstí se stalo asi 100 metrů od nástupiště, cestujícím jsme pomohli bezpečně přejít zpět," řekl ČTK mluvčí hasičů Jan Dvořák. Podle Drážní inspekce se mladík pohyboval v místě, kde je lidem vstup zakázán.

Podle webu ČD byl provoz na trati přerušený asi do 15:00, poté mohly vlaky kolem místa události jezdit sníženou rychlostí. Lidé z evakuovaného vlaku pro svoji jízdu využili následný spoj. Provoz na trati byl pro dálkovou i regionální dopravu obnovený před 17:00.

Od začátku roku jde na jihomoravských železnicích o pátý případ úmrtí člověka na kolejích. Ve všech případech šlo podle policie s největší pravděpodobností o sebevraždy.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Židenice, Jan Dvořák, Praha, Drážní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Vambera

lidi jsou nadšeni z blahobytu naroda který nemá obdoby proto skačou pod vlaky věši se asi z rozmaru ,ne?Kolik pqmníků se bude stavět až vlastizradci opustí koryta,za demokracii a svobodu to páchají nejsou všichni vyšinutí jak se s oblibou píše,požadujme všichni proč a kdo tak učinil.uvidíme jak to je ve skutečnosti........na straž...

Sobota, 21. ledna 2017, 11:46Odpovědět

Devatenáctiletý mladík ve čtvrtek vstoupil pod jedoucí vlak, od začátku roku jde o pátou smrt na kolejích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.