Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stavba velkého městského okruhu v úseku Žabovřeská začne ve druhé polovině roku

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) předpokládá, že se stavbou části brněnského velkého městského okruhu v úseku Žabovřeská by se mělo začít ve druhé polovině letošního roku. Stavba se několikrát odkládala, avšak nyní už silničáři prověřují kvalifikační předpoklady uchazečů, kteří se přihlásili do výběrového řízení.

První etapa stavby má stát přes 400 milionů korun, dohromady se počítá s náklady téměř tři miliardy korun. "Aktuálně se dokončuje projektová dokumentace a také se dokončuje vyvlastnění potřebného pozemku," připomněla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová, že město muselo přistoupit k vyvlastnění pozemku společnosti LoginTalk.

Stavba patřila také mezi ty, které měly zastaralou dokumentaci EIA o vlivu na životní prostředí. "Proto se dělá nová dokumentace a po získání kladného stanoviska bude možné získat stavební povolení," doplnila Ledvinová. Všechny dokumenty by měly být hotové tak, aby první etapa mohla začít ještě ve druhé polovině roku.

Celá stavba má trvat 40 měsíců, dokončení je tedy možné předpokládat v roce 2021. Nejprve je nutné přesunout tramvajovou trať více od řeky, což znamená v části trasy vysekání tunelu do skály pod Wilsonovým lesem. Poté bude možné rozšířit současnou dvoupruhovou silnici na čtyřpruhovou. Po dokončení stavby bude možné bez kolon projet po severní a západní části městského okruhu.

Poslední otevřenou částí byly v roce 2012 Královopolské tunely. Koncem loňského roku také začalo město demolovat některé objekty v kasárnách v Židenicích, aby bylo možné začít stavět úseky Tomkovo náměstí a Rokytova v severovýchodní části města.

Zdroj: ČTK

Štítky Silnice I/42, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba velkého městského okruhu v úseku Žabovřeská začne ve druhé polovině roku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.