Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně skončily letní opravy důležitých ulic Husova,Cejl a Veveří

V Brně se po letních opravách otevřou frekventované ulice Husova, Cejl a Poříčí. Auta vjedou do prvních dvou už ve středu ráno, tramvaje o den později, Poříčí má být také průjezdné od čtvrtka.

Město i dopravní podnik se v posledních letech snaží kratší, ale nákladné opravy směřovat na prázdninové měsíce, aby se cestujících dotkly co nejméně, řekl při otevření Husovy ulice novinářům primátor Petr Vokřál (ANO).

Provoz o prázdninách je ve srovnání s ostatními měsíci zhruba poloviční. Dopravní podnik v létě opravoval koleje za 127 milionů korun včetně tratě v Bystrci, která vede na samostatném tělese. V Husově se opravoval úsek od Pekařské k nádraží. Kromě kolejí, které byly položené se všemi moderními protihlukovými prvky, se opravovala i kanalizace a silnice.

Na Cejlu se kromě kolejí opravila i silnice, která byla ve velmi špatném stavu. "Koleje jsou uložené na antivibrační rohoži a boky kolejnic jsou vyplněné pryžovými bokovnicemi, což sníží hluk i vibrace," uvedla mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

Ředitelství silnic a dálnic také téměř dokončilo opravu čtyřpruhové ulice Poříčí, po níž denně projíždí tisíce vozidel. Oprava začala na jaře a byl zachovaný částečný provoz. Středem ulice vede také železniční vlečka, která patří Veletrhům Brno a zůstala neopravená.

Z méně frekventovaných ulic se otevře například Reissigova v Králově Poli. Řada bočních ulic zůstane uzavřená kvůli rekonstrukcím parovodu na teplovod či kvůli rekonstrukci dalších inženýrských sítí.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, oprava, Cejl, Veveří, dopravní společnost, Petr Vokřál, ANO 2011, Bystrc, Ředitelství silnic a dálnic, Veletrhy Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně skončily letní opravy důležitých ulic Husova,Cejl a Veveří  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.