Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Doprava se na Minskou a Horovu vrátí v pondělí 1.srpna

Ulice Minská, Horova a Bráfova v Žabovřeskách se po 13 měsících oprav opět otevřou. Po dokončení posledních úprav a dopravního značení bude celá lokalita opět průjezdná od 1. srpna 2016.

V obou ulicích je realizována tramvajová trať v úpravě omezující vibrace. Povrch komunikací je z nízkohlučného asfaltu, což výrazně přispěje k lepší ochraně území před nepříznivými účinku hluku a vibrací z dopravy.

Oprava Minské, Horovy a Bráfovy byla více než nutná. Špatný stav technických sítí již dlouhou dobu omezoval dopravu a každá další havárie působila dopravní kolaps v celé oblasti Žabovřesk. Jsem proto rád, že se nám vše podařilo opravit a na nově opravené ulici se nyní bude lépe žít i jezdit. Rád bych také poděkoval městské části Žabovřesky za spolupráci a obyvatelům z okolí za trpělivost v průběhu stavby,“ zhodnotil náměstek brněnského primátora pro oblasti investic Richard Mrázek.

Odklizena je i stavební suť, kterou stavební firma v průběhu stavby skladovala na ulici Žabovřeská pod Wilsonovým lesem. Díky odkládání suti do tohoto prostoru se snížil dopad stavby na obyvatele Žabovřesk.

Stavba samozřejmě znamenala řadu omezení. Velice si ale cením toho, jak rychle a ochotně nám stavbyvedoucí spolu s TDI vycházel vstříc, když bylo potřeba něco řešit. Požadavky obyvatel i radnice například pro lepší zajištění průchodu či průjezdu pro vozíčkáře se řešily operativně. Vše, co bylo možné, bylo hotové během jednoho či dvou dní,“ zhodnotil starosta Žabovřesk Pavel Tyralík.

Od pondělí 1. srpna se na své původní trasy vrátí i linky MHD, které byly rekonstrukcí ulic dotčeny. Výjimkou je tramvajová linka 11, která bude až do konce letních prázdnin jezdit v úseku Čertova rokle – Mendlovo náměstí. Důvodem jsou stavební práce na ulici Cejl. Mimořádně tak bude po Minské a Horově jezdit tramvajová linka x11.

Uzavírku ulic Minská a Horova využil navíc Dopravní podnik města Brna k modernizaci tramvajové trati v navazujícím úseku od Horovy 48 až po ulici Kníničská.

Během tří měsíců se nám podařilo položit nové koleje na téměř 700 metrů dlouhém úseku, který navazuje na Minskou a Horovu. Instalovány byly také pryžové bokovnice. Díky těmto opatřením zvýšíme traťovou rychlost a současně dojde k výraznému snížení hluku a vibrací z tramvajové dopravy,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Tisková zpráva

Štítky Žabovřesky, doprava, Dopravní podnik města Brna, Richard Mrázek, Pavel Tyralík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava se na Minskou a Horovu vrátí v pondělí 1.srpna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.