Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Kuřimi bude nové vlakové nádraží za 617 milionů korun

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) se chystá příští rok opravovat stanici v Kuřimi na Brněnsku. Stavba za 617 milionů korun zahrnuje kompletní obnovu dopravní infrastruktury, řekla mluvčí SŽDC Kateřina Šubová. Práce však budou rozčleněné na etapy, tudíž bude stanice průjezdná a doprava bude omezena co nejméně.

SŽDC tak pokračuje v několikaleté modernizaci 120 kilometrů dlouhé tratě z Brna do Havlíčkova Brodu. Například loni rekonstruovala jednu ze dvou kolejí z Kuřimi do Brna. "V Kuřimi dojde k obnově spodku i svršku, obou zhlaví, odpojí se vlečka do podniku TOS Kuřim a prodlouží se kolej pro nákladní dopravu směrem do Tišnova. Rekonstruovat se budou také obě ostrovní nástupiště včetně zastřešení," uvádí se v projektu.

Nové bude také zabezpečovací zařízení, opraveny budou podchody na nástupiště, bezbariérový přístup na ně zůstane zachován díky dvěma výtahům. Stanice bude mít také protihlukové stěny.

Podle Šubové bude maximálně omezen vliv na pravidelnost dopravy. Nepočítá se s náhradní autobusovou dopravou, nejvýše několik dnů, když se bude přepojovat zhlaví, tedy úseky, kde končí stanice a koleje přecházejí na širou trať.

Stavební práce by také měly přispět ke zvýšení rychlosti, jakou mohou vlaky stanicí projíždět, což zkrátí dobu jízdy rychlíků.

Zdroj: ČTK

Štítky Kuřim, Správa železniční dopravní cesty, Brněnsko, Brno, TOS Kuřim, Havlíčkův Brod, Tišnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kuřimi bude nové vlakové nádraží za 617 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.