Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Parkování v centru se mění. Od šesté hodiny bude opět zdarma

Od začátku července na řidiče v centru Brna čeká lehce upravený systém parkování. V oblastech mimo městské památkové rezervace se vrátí původní režim zpoplatnění. Bezplatné parkování zde ve všední den bude možné opět již od 18 hodin.

Parkovací místa zůstávala prázdná, vysvětlil důvod změny náměstek brněnského primátora pro oblast dopravy Matěj Hollan.

Nyní je v centru města zpoplatněno parkování ve všední dny od 7 do 22 hodin a v sobotu od 7 do 13 hodin. V tomto režimu dále zůstává městská památková rezervace, kde se rezidentům vydávají R a RP karty k parkování (ohraničeno ulicemi Koliště, Moravské náměstí, Husova, Nádražní, Benešova a Malinovského náměstí).

V oblastech mimo tuto oblast, kde se karty vydávat nemohou, se vrátí  původní rozvrhu zpoplatnění. Bezplatné parkování zde ve všední den bude možné opět již od 18 hodin. Jde o parkoviště na ulicích Bratislavská, Dornych, Husitská, Komenského náměstí, Kounicova, Lidická, Mendlovo náměstí, Mezírka a třída Kapitána Jaroše.

Z důvodu prodloužení zpoplatněné doby zůstávala parkovací místa na parkovištích mimo městskou památkovou rezervaci vybavených parkovacími automaty po ukončení provozní doby obchodů prázdná, ale rezidenti tato místa využít bezplatně nemohli. Tento stav neodpovídá tomu, co jsme zamýšleli, proto bude parkování v těchto lokalitách opět bezplatné už od 18 hodin,“ popsal Hollan.

Druhá změna se týká parkoviště Park and Ride u Ústředního hřbitova, kde rada města Brna mírně upravila ceník parkovného. Nový ceník začne platit od 1. července 2016 a bude dostupný na webových stránkách Brněnských komunikací věnovaných parkování www.bkom.cz/parkovani

Nový ceník parkoviště Park and Ride mění délku zvýhodněného parkování z 12 hodin na 24 hodin tak, aby řidiči, kteří zde auto nechávají například během pracovní doby, mohli využít tohoto parkoviště i při případném večerním programu ve městě,“ vysvětlil Hollan.

Štítky parkování, všední den, městská památková rezervace, Brno, Matěj Hollan, Otakar Jaroš, Glacis, Moravské náměstí, Malinovského náměstí, Mendlovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkování v centru se mění. Od šesté hodiny bude opět zdarma  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.