Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně se srazil vlak s posunující lokomotivou. Její strojvůdce se zranil

Na brněnském hlavním nádraží se dnes ráno bočně srazil vlak bez cestujících s posunující lokomotivou. Strojvůdce vlaku projel návěstidlo a jeho lokomotiva vykolejila, strojvůdce samostatně posunující lokomotivy se zranil, uvedl v tiskové zprávě mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Škoda činí asi tři miliony korun.

Podle webu Českých drah je provoz na nádraží omezen a lze očekávat zpoždění deset až 30 minut. Místo některých vlaků vyjely autobusy. Jiné vlaky jsou odkloněny přes Dolní nádraží.

Nehodu způsobil strojvůdce rychlíku, který měl v 6:20 odjet do Havlíčkova Brodu a Prahy. Srazil se s lokomotivou, která odjížděla na odstavné nádraží a posléze měla vézt rychlík do Bohumína. "Prozatím se škody na obou lokomotivách, obě jsou řady 362, a na vlaku odhadují na tři miliony korun," sdělil Drápal.

Kromě nehody provoz na nádraží komplikuje rekonstrukce druhého nástupiště. Do odstranění nehody budou rychlíky od Havlíčkova Brodu končit v Králově Poli a rychlíky od Vyškova, tedy od Olomouce a od Ostravy, ve Slatině. Z Králova Pole je možné využít tramvaj, ze Slatiny jezdí náhradní autobus. Vlaky do ostatních směrů mohou mít zpoždění.

V letošním roce strojvůdci projeli návěstidlo jedenašedesátkrát, v minulých letech to bylo okolo 90 případů za rok, uvedla inspekce.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Drážní inspekce, České dráhy, Havlíčkův Brod, Praha, Královo Pole, Bohumín, Olomouc, Ostrava, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se srazil vlak s posunující lokomotivou. Její strojvůdce se zranil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.