Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Práce na D1 mezi 178. a 182. kilometrem skončí ve čtvrtek

Dálnice D1 mezi Ostrovačicemi a Kývalkou, tedy mezi 178. a 182. kilometrem, by měla být znovu plně průjezdná od pátku 4. prosince. Pokud silničářům vyjde plán oprav, měly by práce skončit ve čtvrtek odpoledne, uvedl v tiskové zprávě mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Silničáři zde pracují ve středním dělicím pásu. Práce jsou součástí velké modernizace D1 a v dotčeném úseku začaly letos a budou pokračovat příští rok na jaře. "Dokázali bychom částečně stavět i v zimě, ale problém by byla zimní údržba," poukázal na hlavní důvod přerušení prací Rýdl.

Dálnice D1 se opravovala v okolí Brna ještě mezi 199. a 204. kilometrem, plně se znovu otevřela 12. listopadu. O pár dní dříve silničáři dokončili také opravu úseku dálnice D2 od jejího křížení s D1 až k nákupnímu centru Olympia.

Řidiči z Brna a okolí si tak mohou oddechnout po náročném létě a podzimu, kdy se kvůli uzavírkám hlavních tahů tvořily v okolí města i v něm dlouhé kolony.

Zdroj: ČTK

Štítky Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Ostrovačice, Kývalka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na D1 mezi 178. a 182. kilometrem skončí ve čtvrtek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.