Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silničáři zahájí v pondělí další opravy dálnice D1 u Brna

Silničáři zahájí v pondělí další opravy dálnice D1 u Brna. Práce na třech na sebe navazujících úsecích budou rozděleny do devíti etap. Skončí až v listopadu, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ČR.

Opravy přinesou komplikace v dopravě. Další omezení chystají silničáři na dálnici D2 ve směru od Brna na Bratislavu.

V sobotu začali silničáři opravovat D1 u Brna mezi 204. a 210. kilometrem. Stavební práce mají skončit v úterý 4. srpna. Na tyto práce navážou opravy dalších tří úseků. Konkrétně na 204,6 až 199,3 kilometru ve směru na Prahu, 204,6 až 210. kilometru ve směru na Ostravu a mezi 215. až 210. kilometrem ve směru na Prahu.

"Jedná se o další z řady oprav, které započaly v roce 2012 a jejichž cílem je kompletní rekonstrukce dálnice D1 mezi Brnem a Vyškovem do roku 2017," uvedl generální ředitel ŘSD Jan Kroupa. Podle něj se zatím státnímu podniku daří plnit harmonogram.

Už přípravné práce od pondělí přinesou řidičům komplikace. Ve směru na Vyškov bude doprava vedena pouze jedním pomocným jízdním pruhem a na vozovce se v blízkosti jízdního pruhu budou pohybovat zaměstnanci údržby, kteří budou instalovat přechodné dopravní značení a betonovou vodící stěnu.

Při stavebních pracích budou většinou v každém směru v provozu dva jízdní pruhy, v některých případech ale pouze jeden. V místech snížení počtu jízdních pruhů na jeden musí řidiči počítat s tvorbou kolon a zdržením v délce několika minut.

Dopravní komplikace patrně umocní rekonstrukce dálnice na Bratislavu hned za Brnem, která začne v sobotu. Na D2 se bude opravovat čtyřkilometrový úsek u sjezdu na obchodní centra za Brnem.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, dálnice, oprava, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Česko, Bratislava, Praha, Vyškov, Jan Kroupa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři zahájí v pondělí další opravy dálnice D1 u Brna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.