Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavební práce na rok omezí dopravu v brněnské Bohunické ulici

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace od září déle než rok omezí dopravu v brněnské Bohunické ulici. Za rekonstrukci město zaplatí bezmála 81 mil. Kč bez DPH. V tiskové zprávě to dnes uvedla Anna Dudková z tiskového střediska magistrátu.

Stavební práce v ulici začnou po otevření ulice Dornych. První na řadě je úsek mezi ulicí Pražákovou a mimoúrovňovým křížením s Vídeňskou. Do poloviny října bude v celé Bohunické zachovaný průjezd v režimu 1+1, tedy jeden jízdní pruh v každém směru. Pro řidiče se ulice uzavře od poloviny října v úseku mezi Řehákovou a Pražákovou.

"Auta budou tento úsek objíždět po Hněvkovského, Dornychu a městském okruhu zpět na Vídeňskou. Mezi ulicí Pražákovou a mimoúrovňovým křížením s Vídeňskou bude i v průběhu stavebních prací zachován průjezd vozidel v režimu 1+1," uvedla Dudková. Doplnila, že městská hromadná doprava bude přibližně do poloviny října projíždět stavbou, pro cestující se tak nic nezmění. Objízdné trasy pro následující období jsou zatím v jednání.

Opravovat se budou kanalizace, vodovody i kabely lamp

Dělníci musí zrekonstruovat 709 metrů kanalizace a 677 metrů vodovodu. Vymění i kabely veřejného osvětlení. "Stávající kanalizační stoka je v ulici Bohunické od roku 1934 a vodovodní řad je zde v provozu už od roku 1928. Tyto inženýrské sítě jsou vzhledem ke svému stáří již za hranicí životnosti. Především na vodovodu došlo v poslední době k několika haváriím. Zejména ta z prosince 2017 způsobila výrazné omezení dopravy v ulici Bohunické, a to v části mezi ulicemi Pražákovou a Řehákovou," připomněl vedoucí útvaru inženýrských služeb Brněnských vodáren a kanalizací Jaromír Peška.

Po dobu stavebních prací zůstane ulice průjezdná pro složky integrovaného záchranného systému, zajištěný bude i příjezd k nemovitostem. "Splaškové a dešťové vody budou bez přerušení odváděny do kanalizační soustavy, stejně tak bude zajištěna v dané lokalitě distribuce pitné vody s výjimkou krátkodobých odstávek způsobených nutností propojení nově budovaného vodovodního řadu se stávající vodovodní sítí. Na tyto plánované odstávky budou obyvatelé upozorněni s dostatečným předstihem," uvedl Peška.

Autoři | Foto Google mapy

Štítky ČR, stavby, silnice, doprava, správa, Brno, kanalizace, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební práce na rok omezí dopravu v brněnské Bohunické ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.