Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Zmatený řidič na D1 couval v protisměru za plného provozu dálnice

Velmi nebezpečný hazard se svým životem i životy ostatních rozehrál v pátek 14. června řidič na 226. kilometru D1. Muž totiž začal za plného provozu couvat do protisměru frekventované dálnice. Policisté z Vyškova tak museli z bezpečnostních důvodů zcela uzavřít dopravu.

Po několika minutách policisté zastavili i podezřelé auto a provoz na dálnici mohl být znovu obnoven. „Třiačtyřicetiletý řidič červeného Citroenu byl dezorientován a své nepochopitelné jednání nedokázal rozumně vysvětlit," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Podle policistů nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. 

Případ nyní prověřují policisté jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti. Muži případně hrozí až pětiletý pobyt ve vězení. „Policisté žádají řidiče (se kterými ještě nejsou v kontaktu), které vozidlo ohrozilo, aby se  jim ozvali na telefon 974 639 764 nebo na linku 158," vyzval Šváb.

Foto PČR

Štítky hazard, řidič, D1, dálnice, Dálnice D1, Pavel Šváb, Vyškov, Citroën

VIDEO: Zmatený řidič na D1 couval v protisměru za plného provozu dálnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.