Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dobíjení elektrovozidel v Brně už čtvrtým rokem

Nabíjení elektromobilů, elektrokol a elektroskútrů je možné v Brně už čtvrtým rokem. Pokud patříte mezi ty, kdo zvažuje koupi vozidla s pohonem na elektřinu, nebo už ho vlastníte, pak vás jistě potěší zpráva, že si můžete dobít své ekologické vozidlo v jihomoravské metropoli zcela zdarma.

První stanici pro elektromobilisty vytvořila společnost E.ON v Brně již v roce 2010. Nachází se v prostorách krytého parkoviště nákupního centra Galerie Vaňkovka. Druhá nabíjecí stanice vznikla na Letišti Brno. Tento rok byla do provozu uvedena ještě třetí stanice, a to ve spolupráci s Dopravně obchodním centrem Mercury v Českých Budějovicích. 

Dobíjecí stanice pro elektromobily v nákupním centru Galerie Vaňkovka Brno umožňuje dobíjet současně dvě vozidla připojená na zásuvku 230 V/16 A nebo jedno vozidlo připojené na zásuvku 400 V/32 A. Jako bonus je v nákupním centru Vaňkovka i na Letišti Brno „tankování“ do elektromobilů zcela zdarma.

Ačkoli je pořizovací cena elektromobilů stále poměrně vysoká, společně s vozy s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG) umožňují elektromobily ekologický a k přírodě šetrný způsob dopravy. „Postupná výstavba dobíjecích stanic, ale také plnicích stanic na CNG, představuje logické vyústění aktivit společnosti E.ON v oblasti úspor energie a využití alternativních zdrojů, které jsou součástí dlouhodobé strategie společnosti,“ doplňuje tiskový mluvčí energetické společnosti E.ON Vladimír Vácha.

Napsala Jana Beránková

Štítky Brno, elektromobil, obchodní centrum, E.ON, Letiště Brno-Tuřany, Vaňkovka, České Budějovice, Jana Zangiová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobíjení elektrovozidel v Brně už čtvrtým rokem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.