Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na český trh s obuví vstupuje rumunská firma Tezyo

První obchod otevřela tento měsíc v nákupním centru Olympia u Brna a v říjnu se chystá otevřít na pražském Chodově. Zároveň expanduje do Rakouska a na Slovensko, zatím působí jen ve své domovské zemi.

Zároveň expanduje do Rakouska a na Slovensko, zatím působí jen ve své domovské zemi. Na český trh chce přinést i dosud méně známé značky. Cílí na střední a vyšší třídu, řekl na tiskové konferenci Adrian Stanescu, který má na starosti rozvoj ve střední Evropě.

V Rumunsku je firma druhým největším prodejcem po společnosti Deichmann. „Není to však naše přímá konkurence, věnují se masovému prodeji," řekl Stanescu. Tento řetězec má nejvíce prodejen obuvi i v Česku, další konkurencí je především Baťa, Humanic či CCC Obuv.

Letos v ČR se otevřou dvě prodejny Tezyo a v dalších letech se mají otevírat dvě až tři ročně, aktuálním cílem je deset prodejen. „Chceme jich mít šest v Praze, dvě v Brně a uvažujeme o Plzni a Ostravě," řekl Stanescu. V Brně usiluje firma ještě o prostor ve Vaňkovce. Ještě v červnu se otevře obchod ve Vídni.

Na Slovensku chceme otevřít v Bratislavě a Košicích. Ale v Bratislavě až ve chvíli, kdy se situace ve střední Evropě zkonsoliduje. Je zde totiž poměrně vysoký nájem, ale ne tolik zákazníků. Hodně jich jezdí do Vídně," poznamenal Stanescu.

Na přelomu května a června prodejce spustí také český internetový obchod a v srpnu po prezentaci na brněnském veletrhu Kabo i velkoobchod. Snažíme se být také blízko zákazníkovi. V prodejnách chceme mít vyškolený personál, který dokáže zákazníkovi poradit a poskytnout mu servis," řekl Stanescu. Zákazníci najdou v obchodech převážně módní obuv, ale i komfortní.

Cílíme však na všechny věkové skupiny. Snažíme se také na český trh přinést takovou obuv a takové značky, které zde nejsou k dostání. Vidíme tady díru na trhu," řekl Stanescu.

Firma vznikla v roce 1997, v Rumunsku má 65 obchodů a roční tržby se pohybují okolo 30 milionů eur (800 milionů Kč). V roce 2019 se chcerozšiřovat do zemí jihovýchodní Evropy do Chorvatska, Slovinska a Srbska.

 Zdroj: ČTK

Štítky obchod, Slovensko, Brno, Rakousko, Chodov, Rumunsko, střední Evropa, Česko, Deichmann, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na český trh s obuví vstupuje rumunská firma Tezyo  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.