Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Festival těhotenství přivítal v Brně rekordní 4000 lidí

Festival těhotenství a rodiny na brněnské Riviéře včera přivítal rekordních zhruba 4000 návštěvníků. Organizátoři chtějí, aby se akce spojená se dnem světového těhotenství, který propagují, dál rozšiřovala i v dalších letech.

Manželé Staňkovi podobnou akci v minulosti organizovali spíš jako komorní záležitost. Letos se rozhodli, že ji pojmou ve velkém stylu. Na Riviéře vystoupila řada známých zpěváků v čele s kmotrem festivalu Tomášem Klusem. Ten má děti dvě a jeho žena nyní čeká třetího potomka. Zpěvák dnes například pokřtil břicho těhotné miss České republiky, kterou se už dříve stala Jana Duco z Českých Budějovic. Staňkovi tvrdí, že je normální mít děti a je fajn je mít před dovršením 30 let věku. Ze zájmu lidí o akci byli dnes nadšení.

Je vidět, že rodiče se zajímají a chtějí trávit čas s dětmi venku. Měli zájem o workshopy, ptali se porodních asistentek, akci si chválili i vystavovatelé," uvedla Staňková. Na místě se sešlo navíc kolem 400 těhotných žen.

Festival se koná u příležitosti Světového dne těhotenství, který před třemi lety v Brně vyhlásili právě manželé Staňkovi. K brněnskému programu se přidaly i porodnice, kde byl vstup zdarma. Kromě Brna den těhotenství slavili i v Uherském Hradišti, Košicích a Liptovském Mikuláši. Podle Staňkové snad zájem jiných míst poroste i v dalších letech. Staňkovi provozují v Brně Centrum Majka, které nabízí služby pro nastávající rodiče i pro rodiče malých dětí včetně vlastní školy.

Zdroj: ČTK

Štítky těhotenství, Brno, Tomáš Klus, Česko, České Budějovice, Košice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival těhotenství přivítal v Brně rekordní 4000 lidí  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.