Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jižní Moravu mohou dnes večer a v noci zasáhnout bouřky

Východní část České republiky zasáhnou dnes večer, částečně v noci a ve čtvrtek odpoledne silné bouřky s krupobitím a přívalovými dešti. Napršet může až 30 litrů vody na metr čtvereční. Lokálně se mohou rozvodnit malé toky a zaplavit sklepy či podjezdy. Vítr dosáhne rychlosti až 75 kilometrů za hodinu a může lámat větve stromů. Vyplývá to z výstražné informace, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

„Po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou proudí na naše území teplý a vlhčí vzduch od jihozápadu," popsali situaci meteorologové. Bouřky, které se přes ČR přeženou dnes a ve čtvrtek, mohou být ojediněle i silné.

Výstraha se pro dnešek týká krajů Pardubický, Vysočina, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský. Ve čtvrtek k nim přibude ještě Jihočeský kraj.

Kromě vody ve sklepích a podjezdech a polámaných větví mohou nebezpečí představovat také kroupy a blesky. Lidé by si měli dát pozor na poletující předměty, řidiči by měli v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně, upozornili meteorologové.

Štítky bouřky, meteorologové, varování, Jihomoravský kraj, bouřka, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Západní Evropa, Pardubický kraj, Kraj Vysočina, Olomoucký kraj, Zlínský kraj, Moravskoslezský kraj

Jižní Moravu mohou dnes večer a v noci zasáhnout bouřky  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.