Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jak by mohl jednou vypadat park u Rooseveltovy ulice?

Městská část Brno-střed rozhodla o výběru nejvhodnějšího návrhu architektonicko-urbanistického návrhus názvem Park Rooseveltova v Brně. Park tak získá novou podobu.

Cílem je otevřít tento prostor, umožnit zde vytvoření funkce přístupného městského parku s pobytovou a relaxační funkcí, doplněnou například novými cestami.

„Nejvýše oceněný návrh podle názorů poroty představuje řešení, které přináší nejvíce podnětů a inspirativních myšlenek. Jeho největší předností je jasná a přiměřená prostorová definice jižní části parku. Také koncepční zasazení budovy kláštera v širších souvislostech porotu přesvědčila,“ hodnotí vítězný návrh architekt Petr Bořecký.

Letní zahrádky, posezení a vodní linie

Podle vítězného návrhu vzniknou v parku terasy pro letní zahrádky, vodní linie, stromořadí a pásy trvalek. „V současné době není uliční fronta důležitého městského bloku adekvátně zakončena a jižní část parku je utvořena nesourodou strukturou staveb. Naše urbanistické řešení vychází především z uzavření tohoto významného městského bloku novým domem. Vznikne tak živý městský prostor," říká autor vítězného návrhu architekt Jiří Vokřál.

 

Autoři | Tisková zpráva | Zdroj MČ Brno-střed

Štítky Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak by mohl jednou vypadat park u Rooseveltovy ulice?  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.