Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnské Lužánky mají svou vlastní aplikaci

Sedm okruhů po Brně, deset stanovišť na každém. Celkem sedmdesát zastavení jako připomínka sedmdesáti let fungování Střediska volného času Lužánky. Jedno z nejstarších a největších volnočasových zařízení v ČR slaví totiž 70. výročí od svého založení. V Brně má 10 pracovišť a jeho aktivit se ročně zúčastní přes 70 tisíc lidí. Na svoje narozeniny si lužánecké středisko nadělilo hravou mobilní aplikaci.

Lužánecká LApka provede zájemce nejen po parku Lužánky, ale také Wilsonovým lesem nebo Divišovou čtvrtí na Lesné. Ze sedmi tras jsou zatím dostupné tři, další budou zprovozněny do konce listopadu.

Na výběr mají lidé ze čtyř úrovní. „První je vhodná pro ty, kteří prahnou po znalostech o Brně, ale nechtějí plnit žádné úkoly. Pro akčnější účastníky je připravena druhá a třetí úroveň, založená na vědomostních otázkách a šifrách,“ popsala koordinátorka hry Kateřina Děkaníková. Čtvrtá úroveň cílí na rodiče s dětmi, pro které jsou připravené jednodušší úkoly jako počítání stromů.

Hra je vyvinutá pro iOS i Android a ke stáhnutí je na webu lapka.luzanky.cz a je propojená s projektem Lužánky pro Brno. V něm zaměstnanci Lužánek navrhli, jak zlepšit okolí lužáneckých sportovišť, a vybudování vítězných projektů se následně sami ujmou.

Hráči rozhodnou o finálních projektech pro Lužánky

„Mezi náměty se objevil například výukový altánek, lanová dráha pro nejmenší, sdílená polytechnická dílna, týmová plošina pro balancování nebo úprava dětského hřiště,“ uvedl vedoucí projektů Lužánky pro Brno Pavel Hradský. Rozhodnout o vítězích může jen ten, kdo s pomocí LApky projde celý okruh – na jeho konci získá přístup k hlasování.

Appka zůstane aktivní i do dalších let

O projektech Lužánek pro Brno lze hlasovat do 20. června. „Aplikace tu ale pro Brňáky zůstane i v dalších letech. Dají se do ní totiž přidávat další a další trasy, a to v rámci celé ČR. Můžete si vytvořit okruh vlastní, například na tábor nebo výlet, namyslet si svoje texty a úkoly, fotky... Byli bychom rádi, kdyby toho organizátoři různých cest využívali jako součást svého programu,“ dodala Děkaníková.

 

Autoři | Foto MMB

Štítky Lužánky, aplikace, park, narozeniny, Brno, Česko, projekt, Středisko volného času Lužánky, Android, iOS

Brněnské Lužánky mají svou vlastní aplikaci  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.