Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Na Brněnsku hořel rodinný dům. Požár vznikl z nedbalosti při nakládání s popelem

Několik hasičských jednotek bojovalo dnes s požárem rodinného domu v Nosislavi na Brněnsku. Požár způsobil škodu předběžně vyčíslenou na 3 miliony korun. Nikdo se naštěstí nezranil. Příčinou byla nedbalá manipulace s popelem, podle hasičů jde o běžný, tím pádem i velmi nebezpečný nešvar.

Hasiči proti ohni nasadili tři vodní proudy. Požár se šířil hlavně v prostoru pod střechou, zasáhl krovy a střešní izolaci. „Velitel zásahu si na místo nechal povolat další jednotky a vyhlášen byl 2. stupeň požárního poplachu," uvedla mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. U požáru se tak sjelo 9 profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek

Průběžnou kontrolou termokamerou se hasičům podařilo najít skrytá ohniska a dostat požár pod kontrolu ještě před polednem. Úplná likvidace požáru byla ohlášena ve 13 hodin.

Obyvatelé domu byli od počátku mimo budovu a bez zranění. Škodu hasiči předběžně odhadnují na 3 miliony korun. Příčinou požáru byla nedbalost při manipulaci s popelem.

Nejde o výjimku, pozor na popel!

„Každoročně se přes zimu setkáváme s požáry, jejichž příčinou je vysypání zdánlivě vychladlého popela do popelnice nebo jiné hořlavé nádoby," upozornil Mikoška. „Poté dojde k rozšíření požáru z nádoby například na fasádu nebo stavební konstrukci a vznikají zbytečné škody na majetku," dodal mluvčí.

„Upozorňujeme proto, že s popelem je potřeba zacházet velmi obezřetně a pamatovat, že může být ještě dlouhou dobu po vybrání z kotle (kamen apd.) zdrojem požáru," uzavřel mluvčí.

Foto HZS JMK

Štítky Nosislav, požár, rodinný dům, kotel, popel, hzs jmk, hasiči, Brněnsko, Jaroslav Mikoška

FOTO: Na Brněnsku hořel rodinný dům. Požár vznikl z nedbalosti při nakládání s popelem  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.