Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volejbalisté Brna slaví první letošní vítězství

Ve 3. kole volejbalové UNIQA extraligy přivítalo domácí Brno soupeře z Havířova. Domácí v dosavadním průběhu soutěže dvakrát prohráli (s Ústím nad Labem a Českými Budějovicemi) a měli tak velkou motivaci tuto sérii utnout. To se jim nakonec podařilo a po výsledku 3:1 nad Havířovem tak slaví první plný bodový zisk této sezony.

První set Brno svého soupeře jasně přehrávalo. Havířov se kromě prvního bodu utkání nedostal v celé sadě ani jednou do vedení. Domácí v poklidu kontrolovali svůj náskok, který nikdy nebyl menší než dva body a za stavu 24:19 to vypadalo na jednoznačný set. Pak se ale začaly dít věci. Hosté sérií pěti bodů srovnali na 24:24 a drama bylo na světě. Brněnští naštěstí nepustili Havířovské k ani jednomu setbolu a nakonec set dovedli k vítěznému výsledku 28:26.

Druhý set v úvodu přinesl tentokráte mnohem vyrovnanější bitvu. Havířovu velmi dobře fungovala jejich největší zbraň - bloky. Do trháku se dostalo opět jako první Brno a díky sérií pěti bodů při Moroňově podání to bylo už 15:11. Tento náskok se ukázal pro celý set jako klíčový, neboť i díky němu domácí hru zdárně dovedli k drtivému vítězství 25:16.

Ve třetím setu domácí jakoby vypadli z rytmu a tak trochu podcenili do té chvíle bídně hrající Havířov. Hosté naopak zlepšili všechny herní činnosti a po zásluze třetí sadu ovládli 25:18. V závěrečně hře utkání to byly veliké nervy. Brno se snažilo trhnout se soupeři, avšak Havířov držel krok a byl domácím celý set na dostřel. Koncovka byla velmi dramatická, ale domácí borci jí nakonec vybojovali ve svůj prospěch výsledkem 26:24 a po zásluze tak slaví první extraligovou výhru.

Volejbal Brno - SKV Havířov 3:1 (28:26, 25:16, 18:25, 26:24)

Diváci: 280

Štítky volejbal, Brno, Havířov, Uniqua Extraliga, sport, Volejbal Brno, VK Jihostroj České Budějovice, Česká volejbalová extraliga mužů, Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Brna slaví první letošní vítězství  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.