Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno po odvolání trenéra zastavilo volejbalisty vedoucího Zlína

Zlínští volejbalisté v tomto ročníku extraligy poprvé prohráli. V osmém kole zastavilo úspěšnou sérii vedoucího týmu soutěže Brno, které v domácím prostředí zvítězilo jednoznačně 3:0. Brněnský tým už nevedl Miroslav Malán, po jeho odvolání na trenérskou lavičku usedl ředitel klubu Martin Gerža.

Zlín má v čele tabulky dvoubodový náskok před Libercem, Brno se posunulo na osmé místo. "Prohru jsme si zavinili sami absolutně impotentním útokem. A neexistoval ani náš servis. Bez toho se vyhrát nedá," posteskl si trenér Zlína Roman Macek.

Souboj nahrávačů vyhrál zkušenější Ondřej Boula. Reprezentant v brněnském dresu dovedl svůj tým k těsné výhře v koncovce první sady, v které přitom dlouho vedli hosté. Zlín ale neproměnil dva setboly a domácí volejbalisté čtyřmi body v řadě skóre otočili.

"V prvním setu to Zlínu vycházelo, ale my to zvládli otočit. Zlín byl oslabený, ale pořád je to první tým tabulky," řekl Boula v České televizi. 

Ztracený set výkonem oslabených zlínských volejbalistů otřásl. Hosté často chybovali v útoku a náskok brněnského celku narůstal. "I když Zlín přijel bez opor, tak jsme jej k ničemu nepustili. Posledních deset dnů jsme tvrdě pracovali na zlepšení obrany, což se povedlo," řekl brněnský kouč Gerža.

Zdroj ČTK

Štítky volejbal, Brno, Mlčuch, Zlín, Uniqa extraliga, volejbalista, Volejbal Brno, Ondřej Boula, Roman Macek, Česká televize, trenér, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno po odvolání trenéra zastavilo volejbalisty vedoucího Zlína  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.