Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královopolské volejbalistky neztratily ani set a z Frýdku si odváží tři body

Po středečním postupu Králova Pole v Challenge Cupu avizoval Marek Rojko, že je potřeba upřít veškerou pozornost a koncentraci k nadcházejícím zápasům v extralize. Ve Frýdku-Místku se to jeho týmu podařilo. Volejbalistky Králova Pole totiž v zápase neztratily ani jeden set a do Brna se vrací se třemi důležitými body.

„V první řadě jsem rád, že jsme potvrdili potřebné tři body a výkonnostní rozdíl," usmíval se brněnský trenér po utkání. „Čekali jsme náročný zápas a poctivou koncentrací až na pár minut v druhém setu býl náš výkon velmi konstatní, což je důležité," pochvaloval si. „V tomto trendu potřebujeme pokračovat i dál a potvrdit ho doma s Přerovem ziskem dalších tří bodů. Důležitá je pro mě týmová chemie a kllima, kterými se družstvo prezentuje. Každá hráčka má svou důležitou roli a přesně takhle se tým musí posouvat," zdůraznil Rojko.

Královo Pole vlétlo do zápasu nebojácně a rychle odskočilo domácím na 8:3. Ústřední útočnou postavou prvního setu byla hlavně Erika Salanciová, která svému týmú pomohla dokráčet k vítězství v úvodní sadě 25:16.

Druhý set se odehrál především v režii dvou amerických blokařek Brna, nováčka Jenny Potts a Amandy Brown, které se hned na začátku dějství postaraly o vedení 8:1. Frýdek-Místek se ještě v závěru sady dotáhl na Královo Pole na rozdíl dvou bodů (19:17), hostující Brno ale koncovku setu zvládlo mnohem lépe než soupeř a sadu vyhrálo poměrem 25:18.

V nastaveném tempu pokračovaly Královopolanky i v sadě číslo tři a náskok (8:5) z úvodu setu postupně navyšovaly (16:8) až na konečných 25:12.

„Moc tým chválím, že jsme potrvrdily bezpečně roli favorita," vzkazovala po utkání kapitánka Míša Doležalová. „Zápas jsme měly od začátku setů pod kontrolou, díky precizní obraně a agresivnímu protiútoku. Soupeř nás zlobil servisem, ale byly jsme schopné hned odpovědět side outem a zbytečně si nekomplikovat hru," uzavřela kapitánka.

KP Brno - Frýdek-Místek 3:0 (25:16, 25:18, 25:12)

Barbora Mertová

VK KP Brno

Štítky Královo Pole, Frýdek, Brno, Frýdek-Místek, Marek Rojko, Challenge Cup, volejbalista, VK Královo Pole, Erika Salanciová, Amanda Brown

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky neztratily ani set a z Frýdku si odváží tři body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.