Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karel Hanika příští rok pojede Moto3 ve špičkovém týmu

Dnes došlo k oficiálnímu potvrzení toho o čem si už nějaký týden vrabci na střechách povídají. Brněnský rodák Karel Hanika, již jistý vítěz přidruženého šampionátu MotoGP juniorského Red Bull Rookies Cupu, podepsal smlouvu se špičkovým týmem kategorie Moto3 Red Bull KTM Ajo.

Naprosto suverénní počínání Haniky v letošním ročníku šampionátu pro mladé jezdce nezůstalo nepovšimnuto a po několika jednáních došlo k uzavření dohody s týmem finského manažera Aki Aja. Zen má pověst jednoho z nejmocnějších lidí v seriálu MotoGP. Ajo je známými bohatě zúročenými zkušenostmi - právě on stál za vzestupem španělského supertalentu Marca Marquéze, který u něj vyhrál titul v roce 2010 nebo Sandra Corteseho, který získal titul mistra světa kategorie Moto3 o dva roky později.

V letošní sezóně má tým Akiho Aja opět velkou šanci získat vítězství ve své třídě - ve vedení je pět závodů před koncem šampionátu další jeho svěřenec Louis Salom.

Aki Ajo - Manažer týmu
"Jsme velice šťastni, že jsme získali Karla do našeho týmu. Tento velice talentovaný mladý pilot odjel v minulé a letošní sezoně v Red Bull Rookies Cupu skvělé závody. Karel teď s námi kráčí do mistrovství světa motocyklů podobně jako Dannyho Kent a Arthur Sissis. Vím že je Karel velmi motivovaný uspět v Moto3 a to je to nejdůležitějších."

Karel Hanika
"Přestup do kategorie Moto3 světového šampionátu do stáje Red Bull KTM Ajo je pro mě jako sen. Podle mě se jedná o nejlepší tým v této kategorii a pro mě je to obrovská příležitost. Musím z této unikátní šance vytěžit maximum. Nechci si zatím určovat cíle, na to je příliš brzy, ale doufám, že z příští sezony vytěžím úplné maximum. Nemohu se dočkat prvních předsezónních testů a setkání s týmem."

Štítky MotoGP, Moto3, Karel Hanika, motocykly, mistrovství světa, Red Bull, KTM, Sandro Cortese, Danny Kent, Arthur Sissis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Hanika příští rok pojede Moto3 ve špičkovém týmu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.