Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jakub Kornfeil získal angažmá ve stáji letošních mistrů světa

Skvělá zpráva z motorsportu dnes přišla od jezdce MotoGP Jakuba Kornfeila. Rodák z Kyjova, který letošní šampionát v kubatuře Moto3 dokončil celkově na jedenáctém místě podepsal novou smlouvu se špičkovou stájí Team Calvo. Právě v tomto týmu včera získal titul mistra světa nejnižší třídy MS Maverick Viňales.

V letošní sezóně Jakub Kornfeil sedlal stroj Kalex KTM stáje RW Racing GP, kde se však dlouhodobě potýkal s obtížností nastavení podvozku a výsledné jedenácté místo v šampionátu lze vnímat jako velký úspěch. V jeho prospěch také hovořila drtivá převaha nad týmovým kolegou Jasperem Iwemou z Nizozemí.

Kornfeilova nová stáj Team Calvo (LaGlisse) disponuje špičkovou tovární technikou KTM, tedy motorem i rámem této značky. Smlouva byla sepsána obligátně na jednu sezonu a jihomoravskému závodníkovi se tak otevírá jedinečná příležitost jak uspět v mistrovství světa silničních motocyklů.

Pilot se k přestupu vyjádřil v tiskové zprávě. „Kdyby mně ještě před začátkem této sezony někdo řekl, že pojedu u Calva, nevěřil bych tomu. Jsem hrozně moc šťastný, že se to podařilo," prohlásil nadšený Kornfeil. „Pro mě to ale znamená velký závazek. Zázemím, technikou a personálním obsazením se posouváme na opravdu nejvyšší úroveň nejnižší kategorie. Já se tedy musím postarat o to, abychom tam patřili také s našimi výsledky," dodal kyjovský rodák.

Na konci září jsme vás také informovali o angažmá talentovaného brněnského jezdce Karla Haniky v dalším špičkovém týmu šampionátu Red Bull KTM Ajo. Nyní tak má český motorsport a také jihomoravská motocyklová líheň hned dva piloty v těch nejlepších stájích. Brněnská velká cena 2014 bude skutečné peklo! 

ČTĚTE VÍCE Karel Hanika příští rok pojede Moto3 ve špičkovém týmu

 

Štítky motocykly, MotoGP, Moto3, Kornfeil, Brno, Jakub Kornfeil, konírna, Kyjov, KTM, Karel Hanika, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Kornfeil získal angažmá ve stáji letošních mistrů světa  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.