Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Abrahama při jízdě stále trápí zraněné rameno

Bolí to jako prase. Těmito slovy hodnotí motocyklový jezdec Karel Abraham své zranění ramene. Ačkoli od operace kloubu uplynuly už čtyři měsíce a brněnský rodák absolvoval dvouměsíční rehabilitace, při úterních testech MotoGP v Senegalu Abrahama zranění opět trápilo.

Kvůli bolestem odjezdil Abraham jednačtyřicet kol se ztrátou téměř šest a půl vteřiny a obsadil šestadvacáté místo. Po skončení testovacího dne se nechal ošetřit na klinice MotoGP. „Rameno je pořád problém a jsem z toho zklamaný. Při cvičení i na motokrosu to bylo v pohodě, ale tady se to opět projevilo,“ řekl jezdec královské kubatury.

Nový stroj zatím hodnotí velmi kladně. „Motorka je bezvadná a je škoda, že jak přijedu domů, zase skončím u doktorů. I na testech jsme mohli udělat spoustu práce,“ uvedl zklamaný Abraham.

Problémy při jízdě zaznamenal i šéfmechanik týmu Cardion AB Motoracing Marco Grana. „Po šesti měsících, kdy člověk nesedí na motorce, by bylo i tak těžké znovu začít naplno jezdit, natož když má člověk bolesti. Největší potíže má Karel při překlápění motorky ze strany na stranu,“ sdělil šéfmechanik.

Doplnil, že pro další tréninky musí tým upravit strategii. „Nemá smysl se honit za co největším počtem kol. Čím víc jich totiž Karel najede, tím víc je unavený a rameno ho bolí,“ uzavřel Grana.

Autoři

Štítky Karel, Abraham, brno, velká, cena, automotodrom, MotoGP, motorka, cardion, ab, motoracing, rameno, zranění, Karel Abraham, Senegal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Abrahama při jízdě stále trápí zraněné rameno  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.