Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Abraham bere další body za dvanácté místo

Brněnský jezdec královské třídy motocyklového mistrovství světa letos až na jednu výjimku sbírá body spolehlivě. Dnešní italská grand prix Abrahamovi přinesla zatím nejlepší výsledek sezony. Dobrá zpráva je, že si skvělé umístění skutečně vybojoval!

Karel odstartoval do závodu ze solidní šestnácté pozice a dlouho se v jejím okolí také držel. Několik pádů na předních místech znamenalo postup na čtrnáctou příčku, kde zkušený závodník pronásledoval Reddinga, Hernandeze, Aoyamu a Pirra. Zejména Scott Redding je pro českého pilota důležitým soupeřem, protože sedlá stejnou Hondu a funguje jako jakési měřítko Abrahamových schopností.

Prakticky celý závod se jej Abája držel a vyčkával se svým útokem. Ten přišel v posledních metrech závodu, kdy se našemu jezdci podařilo až na cílové rovince mladého angličana porazit. Dalším, kdo si dnes na Karlovi vylámal zuby byl velezkušený Japonec Aoyama. Dva důležité skalpy, dva důvody k radosti v brněnském týmu AB Cardion.

„Přesně takhle jsem si představoval, že by ten závod mohl vypadat. Rozhodně je to pro nás vynikající výsledek. Nejde jen o konečnou pozici, ale i o to, že jsem si konečně zazávodil, že jsem bojoval s ostatními hondami," zhodnotil závod Karel Abraham.

Dnešní čtyři body slibují zajímavý průběh šampionátu, jehož vrchol očekáváme při oblíbené české grand prix. Vítězem dnešního závodu se stal Španěl Marquez, kterému se podařilo vyhrát již šestý závod v řadě! V průběžném pořadí šampionátu si Karel Abraham drží sedmnácté místo se ziskem 13 bodů.

 

Štítky Karel Abraham, motogp, motocykly, mugello, velká cena itálie, Honda, Scott Redding

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Abraham bere další body za dvanácté místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.