Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno a jih Moravy mají v Sáblíkové příkladnou olympioničku pro Rio 2016

Se splněným úkolem – vybojováním startovního čísla pro cyklistické závody za rok v srpnu na letních OH v Riu – se už dnes vrací z amerického Richmondu do vlasti 5násobná olympijská medailistka v rychlobruslení Martina Sáblíková.

Naše mise na zdejším cyklistickém MS skončila. Jeli jsme pro postup do Ria, ten máme. Teď musíme rozumně zvážit, co a jak dál, soustředit síly i možnosti. To platí nejen pro Martinu, ale i další v klubu, včetně přibývající mládeže,“ říká trenér Petr Novák.

První domácí pracovní schůzi svolal už na zítřejší čtvrteční večer. Sobotní závod pelotonu žen v Richmondu tak bude sledovat už z ČR, u televizního přenosu.

Novákův rychlobruslařský NowiS TEAM-Centrum sportu se věnuje rychlobruslení, ale i inlajnovému bruslení a cyklistice. Veškeré závodní cyklistické aktivity rychlobruslařů už před šesti lety koncentroval do oficiální cyklistické stáje NowiS TEAM, se sídlem v Brně. Ne náhodou, brněnským mládežnickým centrem prošlo nejvíc mladých rychlobruslařů – cyklistů - inlajnistů, kteří už trénují po boku Martiny.

Zajímavost: Český svaz cyklistiky původně nominoval na MS do Richmondu jen Sáblíkovou, navíc s tím, že tam přiletí bojovat o kvalifikaci na OH 2016 až 4 dny před závodem. Novák to označil za hazard s očekávaným výsledkem. Za vlastní a rychlobruslařské peníze sestavil minitým (mechanik, masér, kouč Novák), který společně se Sáblíkovou nakonec odletěl do Richmondu už 12 dnů před bojem, k dokonalé aklimatizaci. Takový čas k aklimatizaci doporučil i lékař výprav ČOV, specialista na tuto problematiku z brněnské Fakultní nemocnice U svaté Anny, MUDr. Pavel Homolka.

Paradox na konec: Brno i kraj tak mají po včerejšku v Sáblíkové jistou a příkladnou olympioničku pro Rio 2016. Ačkoliv do její přípravy, do přípravy jejího cyklistického klubu (který má jen z letošního mistrovství ČR 2 zlaté medaile Sáblíkové a zlato + bronz 17leté juniorky Natálie Kerschbaummayr), nevynaložilo zatím nikdy ani korunu.

Tisková zpráva

Štítky Martina Sáblíková, Brno, olympijské hry, Letní olympijské hry 2016, Morava, Richmond, Rio de Janeiro, Petr Novák, Česko, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno a jih Moravy mají v Sáblíkové příkladnou olympioničku pro Rio 2016  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.