Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Katalánský závod Abrahamovi vůbec nevyšel

Na tento víkend bude chtít jediný český závodník v kategorii MotoGP Karel Abraham rozhodně zapomenout. Velká cena Katalánska pro něj dnes skončila pádem hned ve druhém kole. Po nepříliš povedeném startu se mu sice podařilo přiblížit jezdcům jedoucím před ním, v jedné levotočivé zatáčce přehnal nájezdovou rychlost a po uklouznutí zadního kola se poroučel k zemi.

Když se jezdec brněnského týmu Cardion AB Motoracing sebral, snažil se ještě v závod dokončit. Honda bohužel nebyla ve stavu, kdy by se dalo pokračovat.

"Skoro se mi o tom dnes ani nechce mluvit," řekl po závodě Karel Abraham. "Celé to beru na sebe, uděla jsem chybu a můžu si za to sám. Hned na startu se mi mírně přehřála spojka, dlouho se čekalo na semafory. Start byl strašný a já jsem se ještě propadl. Zrovna v okamžiku, kdy jsem začal dojíždět jezdce před sebou, se mi přihodil ten pád. Uklouzlo mi zadní kolo, do té zatáčky jsem najel příliš rychle. Asi z přemíry snahy. Tentokrát mě to hodně mrzí. Při pádu se mi nic vážného nestalo."

Po skvělých čtyřech bodech z Mugella, kde se Abájovi podařilo vybojovat dvanácté místo, se dnes jedná o teprve druhý letošní závod bez zisku světových bodů.

Štítky motogp, motocykly, mistrovství světa, brno, abraham, katalánsko, pád, Karel Abraham, Mistrovství světa silničních motocyklů, Velká cena Katalánska silničních motocyklů, Honda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Katalánský závod Abrahamovi vůbec nevyšel  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.