Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Supermač je tu! Kometu vyzve v O2 areně Jágrovo Kladno

Po lístcích se během několika hodin jenom zaprášilo a dá se očekávat jedna z nejvyšších návštěv v novodobé historii ligy. Řeč nemůže být o ničem jiném než o dnešním souboji patnáctého kola mezi kladenskými Rytíři a brněnskou Kometou.

Brňany čeká v dnešním duelu hvězdami prošpikovaný výběr soupeře. Jména Jágr, Plekanec, Židlický nebo Kaberle nahání respekt i v zámoří, na aktuálně druhou Kometu nebude v pražské O2 areně čekat žádný snadný úkol.

Největší otazník posledních dní – nastoupí Jágr?

Legendární osmašedesátka nedohrála čtvrteční zápas proti Karlovým Varům, ze hry odstoupila již v polovině první třetiny. O žádný technický problém se však nejednalo, Jágr chyběl Rytířům i v minulém zápase proti Liberci. Co mu však je, nikdo přesně neví.

Hvězdný útočník drží vše pod rouškou tajemství, stejně tak i svůj možný start proti Kometě. Podle nejčerstvějších informací z kladenského stadionu však šance, že by dnes do hry zasáhl, je malá, jeho nespecifikované zranění ho nejspíše na led nepustí.

„Kdyby nehrál, měli bychom to snazší, ale také by to byla velká škoda. S ním by to byl svátek hokeje, na který se těším i já z lavičky,“ uvedl na adresu případného Jágrova startu brněnský lodivod Zdeněk Venera.

Rytíři však nejsou jenom o Jágrovi

Byť je Jágr ústřední postavou celého kladenského týmu, nesmí se zapomínat ani na další velká jména českého hokeje. Tomáš Plekanec je nejpilnější střelec, s šestnácti kanadskými body navíc vévodí v kladenském týmu téhle statistice. Ofenzivní bek Marek Židlický kromě jednoho gólu přidal i osm asistencí.

První branky v kladenském dresu se v zápase proti Liberci dočkal i Tomáš Kaberle. Držitel Stanley Cupu ze sezóny 2010/2011 tak přidal svůj pátý kanadský bod do letošní sbírky. Posledním hokejistou, který do středních Čech zavítal kvůli výluce NHL, je mladičký útočník Jiří Tlustý. Ani on si nevede špatně, po odehraných dvanácti zápasech si drží průměr bodu na zápas.

Brňané jsou před dneškem ve skvělé formě

Kometa stále bez sebemenších problémů proplouvá letošním ročníkem Tipsport extraligy. Se sedmadvaceti body se nachází na druhém místě v tabulce, k dobru má však dva odložené zápasy proti trápící se Spartě a Liberci. Jedinou prohru si připsali Brňané v Pardubicích, na kterou však dokázali odpovědět domácí výhrou v posledním zápase proti Chomutovu.

Do zápasu s Piráty zasáhnul poprvé i zraněný útočník Tomáš Divíšek, Kometě se tak pomalu vyprazdňuje marodka, se kterou měla problémy v úvodu sezóny. Ve stavu mimo hru již zůstávají pouze Tomáš Svoboda a Vojtěch Němec. Krom dvou vyjmenovaných hokejistů jsou Brňané na dnešní supermač skvěle připraveni.

Kometa se na zápas těší, přehnaný respekt ze soupeře nemá

Šanci zahrát si proti nejlepším hráčům světa nemají Brňané každý den, i proto se na zápas v pražské O2 areně modrobílá lavička těší. Žádný přehnaný strach z velkých jmen však nemá. „Určitě se ze střídačky podívám, jak to ti kluci hrají, ale nemůžou se nám z nich roztřepat kolena. Jsou to výborní hokejisté, ale i my máme silný mančaft, doufám, že budou mít spíše strach oni z nás,“ uvedl například Tomáš Divíšek.

„Každý se dá porazit, nepřemýšlíme o tom, kdo Kladno porazil a kdo ne. Pozor si musím já osobně dát třeba na Tomáše Plekance, který dokáže nebezpečně ohrozit gólmana zpoza brány,“ doplňuje ho gólman Jiří Trvaj.

Zápas startuje dnes v 18:15 na pražské neutrální půdě, vysílá ho Česká televize. „Domácí prostředí budeme mít my. Fanoušci v neděli ke konci zápasu křičeli, že se uvidíme v úterý, z toho usuzuji, že se jich na zápas chystá mraky. Těšíme se na ně, atmosféra bude určitě úžasná,“ přemítá Divíšek.

Napsal Pavel Kuba, www.hc-kometa.cz
Foto: Michal Eger, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, Kometa Brno, Kladno, O2 aréna, Rytíři Kladno, Jaromír Jágr, Brno, Tomáš Plekanec, Bílí Tygři Liberec, Tomáš Divíšek, Tomáš Kaberle, Marek Židlický, HC Kometa Brno, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Supermač je tu! Kometu vyzve v O2 areně Jágrovo Kladno  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.