Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa poprvé v sezoně venku nebodovala. V Třinci prohrála o tři góly a ztratila vedení v tabulce

Kometa vyjela v rámci 14. kola nejvyšší hokejové ligy na led třetího týmu tabulky Třince. BA brněnské mistry čekal opravdu těžký oříšek. Ve vyrovnaném zápase rozhodly především přesilové hry. Dvě z nich dokázali domácí proměnit a díky vítězství 4:1 si udrželi třetí místo v tabulce. Kometu po prvním venkovním zápase bez bodu naopak přeskočila Plzeň, která je novým lídrem o skóre.

První třetina nabídla kvalitní hokej hodný nejlepším týmům extraligy. Obě mužstva měli několik slibných příležitostí, na konci všech snažení však stáli brankáři Čiliak s Hrubcem. První dvacetiminutovka tedy vítěze nepoznala.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí. Hned z úvodu jim brněnští nabídli dvě přesilovky. Druhou přesilovou hru dokázali Oceláři využít. Mezi kruhy si najel Hrňa a pumelicí poslal Třinec do vedení - 1:0. Kometa dokázala zareagovat záhy. Nahodil krásně vybídl Malleta, který ranou pod víko srovnal na 1:1. Minutu nato se však na modrobílé straně opět vylučovalo. Haščákovo hákování zúžitkoval vedoucím gólem Martin Růžička. Domácí si do třetí části odnesli jednobrankové vedení.

V poslední dvacetiminutovce měla Kometa stejnou příležitost zvrátit skóre jako Třinec v prostřední třetině. Dvě přesilovky však především díky vynikajícímu domácímu brankáři Hrubcovi vyšly vniveč. A trestalo se záhy. Opět u toho byl Martin Růžička, který se nejléepe zorientoval v brankovišti - 3:1. Nepříznivý stav zápasu se ještě brněnští pokusili zvrátit hrou v power play. Nepovedlo se. Do odkryté brány se naopak trefil brněnský kat Růžička. 

Foto Kometa Brno

Štítky HC Oceláři Třinec, FC Viktoria Plzeň, Martin Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa poprvé v sezoně venku nebodovala. V Třinci prohrála o tři góly a ztratila vedení v tabulce  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.