Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa se opět zvedla k mohutnému obratu! V Litvínově prohrála na nájezdy, přesto stále vede ligu

Velmi těžký zápas čekal Kometu v neděli na ledě posledního Litvínova. Ještě sedm minut před koncem totiž brněnští prohrávali 3:0, zápas však dokázali srovnat úplně v posledních vteřinách! Na nájezdy bohužel modrobílí tahali za kratší konec.

První třetina se především ze strany brněnských hokejistů nesla v duchu nedisciplinovanosti. Přesně polovinu třetiny odehráli totiž modrobílí v oslabení. A jednu z přesilovek domácí Verva využila. Kubát vypálil, Lukeš tečoval, Čiliak inkasoval - 1:0.

I ve druhé třetině se bojovalo o každý kousek ledu. Kometa razantně snížila počet oslabení a sama naopak tři nevyužila. Druhé dějství se tak branky nedočkalo.

Bojovný hokej přinesl v poslední dvacetiminutovce gólové ovoce. V první polovine ho sklízeli především domácí. Ve 48. minutě domácí opět zužitkovali přesilovku, Daniel Sörvik nádhernou střelou propálil Čiliaka - 2:0. V 52. minutě bylo pro modrobílé ještě hůř. Richard Nejezchleb tvrdou ranou zvýšil na 3:0. V tu chvíli však Kometa zavelela k mohutnému obratu, který jí zdobí již od začátku letošní sezóny. Sedm minut před koncem natáhl Tomáš Bartejs a po 104 zápasech v nejvyšší hokejové lize se konečně dočkal - 3:1. Dvě a půl minuty před koncem pak našel krejčík krásným pasem Vincoura, který střelou pod břevno snížil na 3:2. Senzační vyrovnání přišlo v přesilovce pouhých 13 vteřin před koncem. Brněnský kapitán Leoš Čermák dostál své role a po kombinaci s Eratem a Zaťovičem poslal utkání do prodloužení, respektive nájezdů.

V nich brněnští nedokázali proměnit ani jediný. Díky dvěma gólům Litvínova si tedy z utkání odvezli pouhý bod. Díky výhře Plzně nad Zlínem taktéž po nájezdech si však Kometa udržela první místo v tabulce.

Foto Kometa Brno

Štítky HC Verva Litvínov, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, PSG Zlín, Leoš Čermák, Tomáš Bartejs, Richard Nejezchleb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa se opět zvedla k mohutnému obratu! V Litvínově prohrála na nájezdy, přesto stále vede ligu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.