Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kometa doma v pátek zválcovala Olomouc 5:0 a oslavila sedmou výhru v řadě

Na vítězné vlně se v posledních týdnech vezou brněnští hokejisté. Lídr tabulky nepoznal v lize hořkost porážky už sedm zápasů. Naposledy si v pátek smlsnul na olomoucké Moře.

Hned několik prvenství zajistil páteční souboj mezi Olomoucí a Kometou. Premiérovou trefu v brněnském dresu si připsal Michal Barinka nebo devatenáctiletý junior Luboš Horký. První v nulu sezoně si připsal také Marek Čiliak, který kpochytal všech 28 střel soupeře. Nejvýznamnější prim si však připsal obránce Jan Mlčák, který oslavil šestnácté narozeniny teprve na konci srpna a díky pátečnímu nástupu do sestavy se stal nejmladším hráčem historie Komety, který kdy nastoupil v jejím dresu do extraligového zápasu!

Parádní výhru si brněnští hokejisté zajistili už skvělou první třetinou. Do utkání vlétli brněnští po hlavě a už v 6. minutě slavili. Barinka vypálil od levého mantinelu a a pumelicí na přední tyč překonal Konráda - 1:0. Na další gólovou akci si diváci v DRFG Areně počkali dalších šest minut. Čekání však stálo za to, protože se jednalo o hokejovou lahůdku. Haščák našel na milimetr přesnou přihrávkou Němce, který vymíchal Konráda a zasunul mu puk mezi betony - 2:0. Rozjetá Kometa pak už jen korunovala dokonalou prní třetinu, když v 19. minutě využil přesilovku Vincour - 3:0.

Ve druhé třetině Kometa kontrolovala hru. Pár slibných příležitostí si však olomoučtí dokázali připravit. Na konci jejich snažení byl však výtečný Marek Čiliak. Na druhé straně mohl náskok navýšit i Erat nebo Zaťovič, ai jeden z nich však Konráda nepřekonal.

Do třetího dějství nastoupili modrobílí s podobným apetitem, jako do prvního. Jako první si zastřílel košický šuter Marcel Haščák, který si najel do mezikruží a nádhernou střelou pod víkou zvedl brněnské vedení na čtyři góly! Tento stav vydržel až do 57. minuty a životního okamžiku Luboše Horkého. Mladík si vyměnil puk s Malletem a přesným bekhendem nasadil olomouckému brankáři housle. Svůj první extraligový gól v životě si snad nemohl užít více. 

Ve třetí třetině modrobílí kontrolovali tříbrankový náskok. Hostům se nepovedlo ztrátu ztenčit ani v přesilové hře po faulu Hrušky. Hanáci naopak mohli inkasovat, když se v oslabení vydal na útočný výpad Vincour, z velkého úhlu ovšem Konráda neprostřelil. Nedlouho po skončení početní nevýhody si vzal puk Marcel Haščák, nabruslil si do levého kruhu a luxusní ranou pod břevno navýšil vedení Komety. Zbytek zápasu byl plně pod kontrolou aktuálního lídra extraligové tabulky. Modrobílí připravili věrným fanouškům nejeden pohledný moment, jeden z nich měl také gólovou příchuť. V 57. minutě Luboš Horký zavezl puk za bránu, vyměnil si jej s Malletem a následným přesným bekhendovým zakončením mezi Konrádovy betony zaznamenal svou první extraligovou trefu v životě. Kometa zůstala díky třem bodům v tabulcí lídrem. V neděli zavítá na led posledního Litvínova.

Foto Jiří Grulich, HC Kometa Brno

Štítky HC Olomouc, Luboš Horký, Marcel Haščák, Michal Barinka, Marek Čiliak, HC Kometa Brno, Jan Mlčák, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma v pátek zválcovala Olomouc 5:0 a oslavila sedmou výhru v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.