Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa nasadila do Ligy mistrů sestavu s mladíky. Ve Švédsku poprvé poznala hořkost porážky

Parádní divácká podpora v hledišti a srdnatý výkon řady premiantů na ledě. Kometa letělav úterý do švédského Malmö s jistotou postupu. I přes bojovný výkon poznali brněnští v Evropě poprvé hořkost porážky. Po prohře 3:0 však přesto postupují do vyřazovacích bojů.

Jistota postupu Komety dala ve Švédsku šanci hned několika premiantům. Svůj první zápas si zahrál Michal Furch (19 let) či Jan Mlčák (16 let). Druhou polovinu zápasu pak odchytal Lukáš Dostál. Předchozí zkušenosti z přípravy už měli Střondala, Plášek a Mlynář.

První třetina branku nepřinesla. Aktivní hokej na obou stranách však nabídl několik šancí. Tu brněnskou neproměnil Saša Mallet, na druhou stranu všech jedenáct ran pochytal Karel Vejmelka. 

Kometa vlétla do druhé třetiny se zápalem a mohla jít do vedení. Gajarského bekhendovou střelu s brankové čáry dostal až jeden z obránců. Dvě minuty nato už se trestalo. Christoffer Forsberg překonal brněnského brankáře - 1:0. Od poloviny zápasu pak dostal šanci sedmnáctiletý Lukáš Dostál, který třetinu dochytal bez ztráty květinky. 

Do třetího dějství vstupovali brněnští s jednogólovým mankem. K vyrovnání je hnal především vynikající sektor hostí. Na domácího brankáře Nihlstorpa to však nestačilo. Naopak deset minut před koncem vypálil z mezikruží Setkov - 2:0. Modrobílí pak domácí zatlačili a zkusili i powerplay. To využil Fredrik Händemark, který trefil odkrytou klec - 3:0.

V tabulce skupiny Ligy mistrů tak Kometa skončila na druhém místě. V pátek proběhne v Helsinkách losování další fáze soutěže, při kterém Kometa zjistí svého nadcházejícícho soupeře pro play off.

Foto Kometa Brno

Štítky Liga mistrů UEFA, Švédsko, Malmö FF, Evropa, HC Kometa Brno, Lukáš Dostál, Jan Mlčák, Karel Vejmelka, Jokerit Helsinky, Fredrik Händemark

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa nasadila do Ligy mistrů sestavu s mladíky. Ve Švédsku poprvé poznala hořkost porážky  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.