Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další mocný obrat! Kometa prohrávala o tři góly, přesto v Plzni vyhrála a dál vede tabulku

Kometa je letos týmem neskutečných obratů. Svou vnitřní sílu ukázal brněnský tým i v zápase o čelo tabulky v Plzni. Po první třetině šli modrobílí do kabin za nepříznivého stavu 3:0, zápas však dokázali otočit a v prodloužení strhli vítězství na svou stranu. Druhé Plzni odskočili na dva body a dále vedou ligovou tabulku.

Úvod zápasu patřil v plné míře domácím. Plzeňští poprvé udeřili již v 5. minutě, kdy se se k dorážce dostal Tomáš Mertl - 1:0. Tím však ještě nekončili. Necelé dvě minuty nato udeřil Petr Straka a ve 12. minutě bylo pro modrobílé ještě hůř. Nejlepší střelec ligy Dominik Kubalík ukázal, že své prvenství drží oprávněně - 3:0.

Před třetinou musel brněnskou kabinou prolítnout blesk. Jinak ani nejde vysvětlit změnu energie a tempa, se kterou Kometa vyrukovala do druhého dějství. Už ve 22. minutě snížil z přesilovky brněnský šuter Martin Erat. Jeho trefa zapůsobila na spoluhráče jako červená barva na býka. Do osmi minut bylo vyrovnáno. Nejdříve krásně našel Leoš Čermák napřaženého Tomáše Svobodu, jenž pumelicí prostřelil domácího brankáře. Chvíli nato vymotal Vojta Němec po spolupráci se Štenclem plzeňského brankáře Sochůrka a bylo srovnáno - 3:3! Radost z parádního obratu však utnul minutu před závěrečným hvizdem Tomáš Mertl. Do kabin si tedy Plzeň odnesla jednobrankové vedení 4:3.

Poslední dvacetiminutovka zápasu se nesla v duchu aktivního hokeje. Kometa se hnala za vyrovnáníma dočkala se. Svým druhým gólem zápasu se blýskl Tomáš Svoboda, který využil přesilovky již ve 43. minutě. Zbylých 17 minut se diváci v plzeňské hale gólu nedočkali. Zápas dospěl do prodloužení. 

Při něm se někteří fanoušci nestačili ani vrátit z přestávky na cigaretu nebo pivo. Hned v první minutě vzal totiž zodpovědnost na sebe Martin Erat a vystřelil Brnu vítězství i prvenství v tabulce.

Foto Michal Eger, HC Kometa Brno

Štítky HC Škoda Plzeň, Tomáš Mertl, HC Kometa Brno, Martin Erat, Tomáš Svoboda, Petr Straka, Dominik Kubalík, Leoš Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další mocný obrat! Kometa prohrávala o tři góly, přesto v Plzni vyhrála a dál vede tabulku  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.