Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Takhle hraje mistr! Kometa zavelela k neskutečnému obratu a porazila Liberec vysoko 7:2

Desáté kolo nejvyšší hokejové ligy nabídlo reprízu loňského finále. Na Kometu dorazili Bílí tygři z Liberce a bylo se na co těšit. Kometa v zápase sice prohrávala 2:1, ale dokázala zavelet k neuvěřitelnému obratu a deklasovala Liberec vysoko 7:2. V tabulce tak po deseti kolech pořád zůstává lídrem. Na druhou Plzeň má ovšem náskok pouze jediného bodu.

Šílená jízda nahoru dolů. Tak by se dal popsat nejspíš nejlepší domácí zápas Komety v této sezóně. Hokej už od první třetiny splňoval ty nejpřísnější hokejové parametry. Přesto na první gól diváci čekali až do 18. minuty. Čekání se ale vyplatilo. Zaťovič parádně našel Erata, který zkušeně vymíchal gólmana Willa - 1:0 pro domácí.

Co se týče herního projevu, druhá třetina posunula laťku ještě o ligy výš. Diváci totiž ve druhé třetině viděli hned čtyři branky a několik dramatických obratů obratů. Pouhých čtyřicet vteřin ze druhé třetiny stačilo tygrům na to, aby Martin Bakoš propálil Čiliaka - 1:1. Ani ne pět minut nato dokonce liberečtí do do vedení. Mezi kruhy si najel Ordoš a po přesné přihrávce Plutnara rozburácel sektor hostů - 2:1 pro Liberec.

V této fázi zápasu však Kometa ukázala, jak nesmírně útočně silný má kádr. Zejména Martin Erat hrál ve vynikající formě. To potvrdil i přesnou přihrávkou na Vincoura a bylo srovnáno!Svou sílu pak Kometa demonstrovala gólem b oslabení, když Martin Zaťovič ujel všem obráncům a do kabin poslal Kometu za vedení - 3:2.

Poslední dějství se pak již neslo v majestátném potvrzení brněnského obratu. Už po dvou minutách prostřelil Willa Krejčík - 4:2. Pak už to jelo. Košický šuter Marcel Haščáku ukázkově zavěsil do šibenice -  5:2. Stejný hráč pak nepohrdnul Svobodovou přihrávkou a zvedl skóre na 6:2. A stíhací jízda Marcela Haščáka vyústila i v sedmý gól. Přesnou přihrávkou našel Vojtu Němce, který upravil na konečných 7:2. Hráč zápasu Marcel Haščák se pak s tribunami rozloučil bitkou s libereckým Vantuchem a putoval do sprch. Kometa díky vítězství udržela první místo před Plzní. Právě na jejím ledě je čeká v neděli přímý souboj o tabulkové prvenství

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Bílí Tygři Liberec, FC Viktoria Plzeň, HC Kometa Brno, Martin Erat, Martin Zaťovič, Marcel Haščák, Martin Bakoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Takhle hraje mistr! Kometa zavelela k neskutečnému obratu a porazila Liberec vysoko 7:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.