Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa doma smetla Vítkovice pěti góly a je novým lídrem ligy

Útočný hokej, nasazení a především krásné góly. Deváté kolo nejvyšší hokejové ligy nabídlo v brněnské DRFG Areně opravdu parádní podívanou. Na brněnský led přijel loni nepříliš oblíbený soupeř z Vítkovic. Domů však dnes odjel s pořádnou nadílkou. Díky vítězství 5:1 se navíc Kometa vyhoupla na první místo tabulky.

Úvod do zápasu nevěstil následné gólové žně. Oba týmy začaly spíše opatrně. Diváci v Rondu se tak spíše zahřívali. Poprvé si mohli naplno zařvat až v 15 minutě. Skóre zápasu otevřel v přesilovce nádhernou pumelicí pod víko Martin Zaťovič. Ostravští mohli vyrovnat z následující šance, Vejmelka však Sturce s Romanem vychytal. Do kabin si tedy Kometa odnesla jednobrankový náskok.

Ve druhém dějství se brněnská gólová mašina rozjela naplno. Na konce 22. minuty ji nejdříve rozehřál Tomáš Vincour - 2:0. Na to ještě hosté dokázali zareagovat. Patrik Zdráhal z prostoru u levého kruhu uklidil puk do Vejmelkovy branky a snížil na 2:1. Brněnští na to odpověděli několikaminutovým tlakem, na jehož konci přišla přesilovka. V ní se prosadil opět Martin Zaťovič - 3:1 pro modrobílé.

Také poslední třetina snesla parametry velmi kvalitního hokeje. Pro Brňany měla navíc příchuť vítězství. Ve 42. minutě zblízka udeřil Mallet a Brno vedlo už o tři góly. Poslední gól zápasu, který přišel zhruba devět minut poté, si nejspíš řekne o Zlatou helmu. Jan Hruška při přečíslení dva na jednoho zkušeně vymíchal nejdřív prvního, pak i vracejícího se hráče Vítkovic a bekhendem vystřelil Kometě vítězství 5:1 a první místo v tabulce.

 

Foto Jiří Grulich, HC Kometa Brno

Štítky MFK Vítkovice, hokej, DRFG Arena, Martin Zaťovič, HC Kometa Brno, Rondo, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Vincour, Patrik Zdráhal, Jan Hruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma smetla Vítkovice pěti góly a je novým lídrem ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.