Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnští studenti si založili vlastní hokejový tým. Cavaliers Brno se nyní chystají dobýt Evropu

Na začátku byl bláznivý nápad několika studentů založit si vlastní hokejový tým. Díky pevné vůli, spoustě práce a energie a nepochybně i organizačního talentu stojí na konci zcela nový mančaft kavalírů, brněnských kavalírů. Cavaliers Brno si zahrají Evropskou univerzitní hokejovou ligu (EUHL). Složený je z řad studentů, kteří působí jak na ledě, tak mimo něj.

Tým Cavaliers Brno absolvoval vydatnou přípravu na svou první sezonu. Hráči mají za sebou řadu tréninků a kádr se pořád doplňuje s cílem nabídnout atraktivní hokej. Tým se rozhodlo na ledě reprezentovat už víc než třicet hráčů. Kostru týmu tvoří studenti převážně z Brna, ale i okolních měst. Doplňují je také hráči ze Slovenska.

Video pochází z audiovizuální dílny NOX media Vojtěcha Káby a Lukáše Marečka

Cílem projektu je také spojit brněnské univerzity a jejich studenty, a proto se vedení týmu rozhodlo oslovit více škol se kterými nyní jedná o spolupráci. Hlavní myšlenkou a mottem týmu je proto bojovat společně za Brno. „Společně chceme vytvořit značku, která bude stavět na nejlepších hokejových tradicích a přiblížit tak hokej ještě většímu počtu mladých lidí,“ říká jeden ze zakladatelů a také sám aktivné člen hráčského kádru Daniel Jochman.

Projekt Cavaliers Brno chce krom vytvoření kvalitního týmutaké zapojit studenty ze širšího spektra faktult, kteří se chtějí angažovat v různých záležitostech spojených s organizací. I proto vznikl tým off-ice, do kterého se zatím zapojilo deset lidí. V budoucnu by tým rád nabízel i studentské praxe či zaujal studenty ze zahraničí, kteří se v Brně účastní výměnných programů, jako třeba Erasmus.

V prvním ligovém zápase se Cavaliers Brno potkají s týmem University Shields Olomouc na domácím ledě opět v hale na Úvoze. Zápas začíná od 13:30. O týden později si Kavalíři zahrají zápas poprvé na soupěřově ledě, a to v Bratislavě proti Paneuropa Kings, už známým z přípravného zápasu.

Foto Cavaliers Brno

Štítky HC Kometa Brno, hokej, Evropa, Evropská univerzitní hokejová liga, Lukáš Mareček, Slovensko, Sacramento Kings, HC Slovan Bratislava, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští studenti si založili vlastní hokejový tým. Cavaliers Brno se nyní chystají dobýt Evropu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.