Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa zavelela k mohutnému obratu. Z Pardubic si odvezla tři body a je o skóre druhá

Neskutečný obrat předvedla v pátek Kometa na ledě posledních Pardubic. Brněnští hokejisté prohrávali na východě Čech o tři branky, zápas však nevzdali a díky mohutnému obratu si odvezli tři body za vítězství 5:4. Díky nim se Kometa posunula na druhé místo tabulky. Od první Plzně ji dělí jen horší skóre.

Na gólově žně, které nakonec zápas nabídl, začaly až koncem první třetiny. Minutu před koncem zachytil pardubický Tomášek přihrávku brněnských, před bránou našel Tomáše Vondráčka a východočeši šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Ve druhé třetině začaly gólové hody naplno. Ve 26. minutě našel Tomášek svou druhou gólovou přihrávkou SašuTreilleho, ten prostřelil Čiliaka - 2:0 pro domácí! Přesně v polovině zápasu pak zúžitkoval pardubický Peter Quenneville přesilovku - 3:0.

V tu chvíli zavelela Kometa k parádnímu obratu. Gólový účet brněnských otevřel Marcel Haščák, když nenápadnou střelou překvapil domácího Kacetla - 3:1. Kometa se rázem dostala do obrátek. Vodu na gólový mlýn přidal jako další Tomáš Svoboda, který byl ve správný čas na správném místě. Druhá třetina tak skončila za stavu 3:2 pro domácí.

Vstup do poslední třetiny vyšel lépe pardubickým. Už po minutě a půl si Dynamo pojistilo vedení, z prostoru mezi kruhy se přesně trefil Ján Sýkora 4:2. Ani to modrobílé nezlomilo. O slovo se přihlásil Martin Zaťovič, který se štěstím prostřelil Kacetla - Dynamo vs. Kometa 4:3.

Parádní hokejové drama dostalo grády v 55. minutě . Hynek Zohorna v oslabení pouze nahodil na domácího Kacetla, puk k překvapení všech zapadl so sítě a bylo vyrovnáno! Smutek domácích pak zpečetili dříve "nechtění" hráči Pardubic. Nahodil s Malletem se dostali do nájezdu dva na gólmana, kterého si zkušeně podali a dokonali tak zkázu Dynama.

Kometa si díky třem bodům tabulkově polepšila a dotáhla se na vedoucí Plzeň. Pardubice naopak zůstávají poslední.

Foto Kometa Brno

Štítky HC Dynamo Pardubice, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, Česko, Tomáš Vondráček, Peter Quenneville, Marcel Haščák, Martin Zaťovič, Hynek Zohorna, Tomáš Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa zavelela k mohutnému obratu. Z Pardubic si odvezla tři body a je o skóre druhá  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.