Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa parádně otočila derby se Spartou a bere tři body

Hokejisté Komety Brno porazili v pražsko-brněnském derby Spartu 2:1. Pražané sice v zápase vedli, modrobílí však díky skvělému obratu slaví úspěch. Díky třem bodům se Kometa posunula na čtvrté místo tabulky. Sparta je sedmá.

Sparta do utkání v Brně vlétla s dravostí a agresivitou. Důsledné napadání a forčekování pražskému celku vycházelo a v 9. minutě ho dokázal dokonce gólově využít, i když trochu šťastným způsobem. Kumštát vypálil, jeho střela se odrazila od nohy Jiřího Smejkala - 1:0 pro Spartu. Kometa hrozila především z protitoků. Do třetiny však vyrovnat nedokázala.

Ve druhém dějství se síly vyrovnaly. Domácí několikrát podržel vynikající Čiliak, na druhou stranu ani Brňané navzdory několika velmi slibným příležitostem nedokázali skórovat. Povedlo se to až pouhou vteřinu před koncem třetiny. V úvodu akce špatně rozehrál sparťanský Zámorský, který krásně namazal Ondřeji Němcovi. Na jeho ránu neměl brankář Aittokallio nárok. V tu chvíli by v Zámorského kůži na cestě do kabin nechtěl být asi nikdo.

Z poslední třetiny se stalo nádherné brankářské klání. Skvělé zákroky na obou stranách utnul až v 54. minutě Dočekal, který šikovně tečoval Gulašiho střelu - 2:1 pro Kometu! Sedmdesát vteřin před koncem pak dostala Sparta dáreček v podobě přesilovky pět na čtyři. Jenže už po jedenácti vteřinách se dopustil útočného faulu Reichenberg a síly se vyrovnaly. V tomto stavu si Kometa pohodlně dokráčela pro další tříbodové vítězství.

Foto Jiří Grulich, HC Kometa Brno

Štítky HC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Jiří Smejkal, Ondřej Němec, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa parádně otočila derby se Spartou a bere tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.