Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa doma v parádním zápase porazila Jihlavu 4:2

Hokejisté brněnské Komety doma v derby dvou nejúspěšnějších týmů hokejové historie dokázali porazit jihlavskou Duklu o dva góly a berou důležité tři body. O vítězství modrobílých rozhodla především první třetina, ve které se brněnští trefili dvakrát.

Jihlava do utkání vstoupila poměrně aktivně. Zápas nabídl od začátku rychlý, útočný hokej. Vyprodanou DRFG Arenu poprvé dostal do varu Tomáš Vincour, když ho v osmé minutě při přesilovce krásně našel Ondřej Němec - 1:0. Necelé tři minuty nato zavlály modrobílé šály znovu. Brněnský kapitán Leoš Čermák se prosadil v rohu a vyslal pobídku na Ondru Němce. Ten se blýskl neskutečnou dělovkou, která orazítkovala břevno, tyč i síť Voldenovy branky - 2:0.

Ve druhé třetině nečekali diváci na gól ani 3 minuty. Svůj první gól sezóny si připsal Martin Dočekal. Kometa byla díky vedení 3:0 výsledkově na koni. Radost modrobílým zkazil až Radovan Macík, který ve 28 . minutě snížil na 3:1. Tento stav vydržel až do poslední třetiny.

Třetí dějství bylo gólově stejně plodné, jako obě předchozí. Pro modrobílé fanoušky však s dramatickým nádechem. To když v 51. minutě napřáhl Petr Šidlík a vykřesal Dukle naději na vyrovnání - 3:2! Jihlava na závěr zápasu tlačila Kometu a rvala se o vynucení prodloužení. Jejich snažení ale v předposlední minutě učinil přítrž Martin Dočekal, který trefil odkrytou jihlavskou klec.

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich

Štítky HC Dukla Jihlava, FK Dukla Praha, Martin Dočekal, Ondřej Němec, Tomáš Vincour, Leoš Čermák, HC Kometa Brno, DRFG Arena, Petr Šidlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma v parádním zápase porazila Jihlavu 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.