Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa smetla v moravském derby Zlín na jeho ledě 4:0

Kometa je letos venku stoprocentní. Po výhře na ledě Hradce Králové se brněnští hokejisté v pátek vydali k moravskému derby na led Zlína. Především díky skvělé druhé třetině pak převálcovali Ševce 4:0. První nulu sezony si v bráně připsal Karel Vejmelka.

První třetina se hrál v bojovném duchu. A tím nyní nemyslím pouze nějaký slovní obrat. Ve vyhecovaném derby totiž za první třetinu padlo těžko uvěřitelných padesát trestných minut. Hned 36 jich vyfasovali zlínští, přičemž 14 z nich Robert Bukarts. Jeden z trestů přitom stál domácí velmi draho, když se jim podařilo vsítit branku. Kvůli šesti hráčům na ledě ji ale rozhodčí neuznali. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina se pak pro Kometu nesla v duchu gólových žní. Ve 24. minutě otevřel účet Alexandre Mallet, který se trefil po pěkné přihrávce od Vojty Němce. Další branku přidal brněnský kanonýr Martin Erat. Ten se dostal k odraženému puku a málem protrhl síť. Ani ne minutu poté bylo vymalováno, domácí gólman Kašík vyrazil střelu před sebe a Hynek Zohorna pohřbil zlínské naděje svým gólem na 3:0.

Poslední třetina se pak nesla pod taktovkou Komety. Brněnští si náskok hlídali a kontrolovali hru, záda jim přitom jistil skvělý Karel Vejmelka. Gólový účet už byl otevřen jen jednou a opět po něm zavlály modrobílé šály, když Tomáš Vincour nadvakrát překonal Kašíka. Kometa v moravském derby přejela Ševce 4:0 a ne venkovním ledě zůstává stoprocentní.

Foto Jiří Zaňát, HC Kometa Brno

Štítky FC Fastav Zlín, Karel Vejmelka, FC Hradec Králové, HC Kometa Brno, Martin Erat, Tomáš Vincour, Hynek Zohorna, Alexandre Mallet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa smetla v moravském derby Zlín na jeho ledě 4:0  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.