Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa poprvé v sezoně prohrála. Doma ji skvělým obratem obrala o body Mladá Boleslav

Hokejisté Komety poznali poprvé v sezóně hořkost porážky. Přitom ještě v poslední třetině vedla ve třetím kole extraligy o gól , v závěrečné desetiminutovce ale Boleslav předvedla podobný kousek, jako brněnští hokejisté s Třincem, a dvěma góly otočila zápas na 3:2.

Kometa se v duchu předcházejících domácích zápasů dostávala jen pomalu do tempa. Bojovně naladění mladoboleslavští hokejisté svého soupeře předčili hbitějším pohybem a důrazem. Postupně získali převahu, hrozili nebezpečnými akcemi.

Ve 13. minutě také převaha vyústila ve vedoucí gól. Urban unikl po pravé straně a po jeho přihrávce Knotek překonal brankáře Čiliaka. Brňané v závěru úvodní třetiny zvýšili obrátky, dostávali se častěji k zakončení. Brankář Maxwell ale všechny jejich šance zlikvidoval.

Vyrovnat se podařilo Kometě při první přesilovce hned v úvodu druhé třetiny. Nejlepší extraligový nahrávač Martin Erat si připsal už pátou asistenci, když našel na modré čáře Krejčíka, jehož střelu těsně před Maxwellem tečoval clonící Zaťovič.

Po této brance Brňané zvýšili svoje úsilí, důsledným napadáním nenechali soupeře založit protiútok. Nápor ale nezužitkovali gólově. Středočeši se ze zhruba desetiminutového útlumu probrali a domácí podržel brankář Čiliak, který chytil sólo Valského a vyřešil i několik dalších šancí protivníka.

K otočení skóre dopomohla Kometě v závěrečné třetině přesilovka. Za pouhé čtyři sekundy početní výhody po Krejčíkově přihrávce nestačil brankář Maxwell zareagovat Eratovu střelu po ledě. Svěřenci trenéra Augusty nerezignovali a rovněž v početní výhodě se podařilo v 52. minutě Urbanovi vyrovnat.

Závěr hostům zkomplikoval obránce Stříteský, který byl po faulu na Tomáše Svobodu vyloučen na pět minut a do konce utkání. Kometě se ale dlouhou přesilovku nepodařilo využít, naopak v oslabení využil chybu soupeře Urban, který posunul Mladou Boleslav k tříbodovému zisku.
 

Foto Kometa Brno | Zdroj ČTK

Štítky FK Mladá Boleslav, hokejista, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Brno, Martin Erat, Tomáš Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa poprvé v sezoně prohrála. Doma ji skvělým obratem obrala o body Mladá Boleslav  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.